[#21]
Re: Błędy przy przesyłaniu dużego pliku po ftp
@Umpal,
post #20
Panowie, muszę z przykrością napisać, że poprawne skopiowanie pliku pod WB3.9 było jednorazowe. Każda inna próba (również z o wiele mniejszymi) także kończyła się błędami. Nawet kopiowanie do RAM-u nie zawsze było poprawne (na 5 plików tylko 2 były w porządku).
Zrobiłem dosyć obszerny test - z dwoma różnymi kontrolerami dysków (i dyskami), różne filesystemy, karty wkładałem do innych slotów, na 68030 i na 68000, pod WB3.9, na gołym systemie 3.1, a nawet startowej dyskietce NetworkBootDisk - zawsze to samo. Co więcej, transfer wydaje się być bardzo niestabilny. Czasami zamraża, albo spada do kilku kB lub nawet bajtów po czym strzela do kilkudziesięciu kB. Ponownie próbowałem na A1200 i wszystko jest w porządku (WB3.1 - ten sam, którego używam na A2000).
Zatem pozostają chyba już tylko dwie rzeczy: karta sieciowa lub sama A2000. Komputer nie sprawia mi problemów, zaś gdy puszczę z Amigi ping, to idzie niemal równomiernie w okolicy 5ms...
Najlepiej byłoby mieć drugą 2000 do testów, ale póki co nie mam takiej możliwości. Może kiedyś.