[#1] A ja z innej beczki
Jako, że już zadawałem masę pytań związanyc z tym ajk i co podłączyć i jak rozbudować Amigę mam propozycję dla starych wyjadaczy, aby otworzyć jakiś dział właśnie dla tak zbłąkanych duszyczek. Bo powiedzmy sobie szczerze, wyszukiwarka PPA coś nie za bardzo daje radę z filtrami wyszukiwań :)

I na koniec coś optymistycznego:

Z dniem 13.11. po wielkich bojach (kupiłem i sprzedałem w międzyczasie dwie A1200 i dwie A600 w stanie średnim) stałem się szczęśliwym posiadaczem niżej wymienionego sprzętu:

A1200 + kick 3,1 + zasilacz + wszystkie wydania magazynu AMIGA do roku 1998 + wszsytki wydania magazynu AMIGOWIEC rok 1992-1993

Amiga bez przebarwień w oryginalnym pudełku w zestawie komplet oprogramowanie WB 3.0 + Wordworth +DP 4 AGA

Amiga w wydaniu DYNAMITE PACK folie stroropiany jedyne ślady zniszczenia to lekko brudne pudełko które stało na szafie

Otwieram wirtualną aukcję ile dalibyście za taki zestaw?

[#2] Re: A ja z innej beczki

@flash5, post #1

Za a1200 akurat nie przepadam, ale gratuluje "trafienia":)
PS.Tylko nie wsadzaj tej Amigi do towera...

[#3] Re: A ja z innej beczki

@flash5, post #1

otworzyć jakiś dział właśnie dla tak zbłąkanych duszyczek.

Prace są w toku.
[#4] Re: A ja z innej beczki

@MrT, post #2

nawet nie mam takiego zamiaru w chwili obecnej czekam na CDR slim wygrany na allegro a następnie mam zamiar wsadzić to wszystko HDD 2,5" i CDR do mojej A1200 :)

mam zamiar uzyskać coś takiego:

http://gutjahr.free.fr/index.php?language=en&page=1200cd

no i jescze parę innych usprawnień

w międzyczasie piszę stosowny artykuł na ten temat co robię, mam nadzieę że dla następnych będzie pomocny :)

[#5] Re: A ja z innej beczki

@flash5, post #4

w międzyczasie piszę stosowny artykuł na ten temat co robię, mam nadzieę że dla następnych będzie pomocny

Świetnie. Inni powinni brać przykład! Czekamy na artykuł.
[#6] Re: A ja z innej beczki

@flash5, post #1

cześć,

flash5 napisał(a):
Otwieram wirtualną aukcję ile dalibyście za taki zestaw?

To jest bezcenne!!!!! :D Za wszystko inne zapłacisz kartą MA...........

Właśnie ! Nie pakuj jej do TOWER!!! To by była tragedia :D

A co do działu dla poczatkujacych, to jest słuszna koncepcja :)
Właśnie sie produkuję, żeby coś poradzić koledze poczatkującemu

pozdrawiam,
[#7] Re: A ja z innej beczki

@flash5, post #4

mam zamiar wsadzić to wszystko HDD 2,5" i CDR do mojej A1200

Warto, naprawdę polepsza się użyteczność A1200 jak i to że wreszcie nie ma bałaganu na stole :) Polecam.

piszę stosowny artykuł na ten temat co robię...

Pisz o tym, co zrobisz więcej niż założenie CD-SLIM; ja już to w tym oto miejscu zrobiłem :) . Korzystaj z pomocy do woli. A o innych zmianach oczwiście pisz jak najwięcej. Napewno wielu skorzysta.

[#8] Re: A ja z innej beczki

@AlaN, post #7

[#9] Re: A ja z innej beczki

@flash5, post #8

Witaj flash5.

W dziale Graffiti ( http://www.ppa.pl/graffiti/index.php?kategoria=60&podkategoria=191 )
Masz dwie fotki moich małych przeróbek Amigi 1200.

Poza oczywiście S-VIDEO i przełącznikiem mysz - joystick, ale o tym juz wiesz z priva.

Wysyłałem więcej, ale nie wiem, dlaczego nie zostały zamieszczone.

[#10] Re: A ja z innej beczki

@flash5, post #1

W moim przypadku wszystko zależy od tego, czy ma nienaruszone plomby gwarancyjne. Sztuka bez plomb jest warta tyle co wszystkie: 100-200PLN. Gdybym jednak był w potrzebie i trafiłby mi się zestaw z plombami faktycznie w stanie magazynowym, to bym pewnie i tysiaka nie pożałował. Nie jestem jednak w potrzebie, bo niedawno ustrzeliłem właśnie taki zestaw - dostała go w 1994 roku pewna panienka na komunię i użyła słownie dwa razy. Kosztował mnie 202,50 na Allegro. Ta Amiga, z uwagi na swój dziewiczy stan, przeznaczona jest do gablotki. Conajwyżej włożę coś pod klapkę, co nie będzie wymagało zrywania plomb, ale nic więcej. Jeśli Twoja Amiga jest w podobnym stanie, rozważ, czy nie postąpić z nią tak samo - coraz trudniej o taki sprzęt.
[#11] Re: A ja z innej beczki

@Daclaw, post #10

zalej to jeszcze polimetakrylanem metylu (zwanym pospolicie pleksi), będzie w przeźroczystym tworzywie bezpieczne na wieki, nikt nie porysuje, do postawienia w gablotce jak ulał ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem