kategoria: A1200
[#1] Apollo 1240 - skorodowany układ koło baterii
Witam,

poszukuję elementu zastępczego dla układu 76A7Y4F z mojej karty Apollo 1240 - nigdzie nie mogę znaleść schematu tego układu. Bateria koło niego dosyć mocno wylała. Muszę go usunąć, oczyścić skorodowane pady i wstawić najlepiej nowy układ. Na zagranicznych forach przewinął mi się układ SN74F74DG4, ale i tak będzie ciężko go dostać.

Czy ktoś z kolegów był w podobnej sytuacji ? Dodam, żę z wpiętą kartą Amiga nie odpala się. Możliwe, że mógł uszkodzić się jeszcze kwarc ?

Może układ 74F74D - w niektórych 1240 występuje...

Ostatnia aktualizacja: 09.08.2016 21:17:35 przez WojtekH
[#2] Re: Apollo 1240 - skorodowany układ koło baterii

@WojtekH, post #1

To jest zwykły podwójny przerzutnik D , SN7474 smd.
[#3] Re: Apollo 1240 - skorodowany układ koło baterii

@WojtekH, post #1

Może u Chińczyków coś znajdziesz.
[#4] Re: Apollo 1240 - skorodowany układ koło baterii

@WojtekH, post #1

Pod 76A7Y4F masz jeszcze F74, układ może mieć różne oznaczenia, ale jest to po prostu 74F74 w obudowie soic14. Do kupienia np. tutaj.
[#5] Re: Apollo 1240 - skorodowany układ koło baterii

@Kilos, post #4

Dzięki wszystkim za pomoc! Te oznaczenia trochę zmyliły - zaraz zamawiam układzik.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem