[#1] AllegroCDFS - czy się opłaca?
Witam.

Zastanawiam się czy opłaca się zakup aktualizacji kontrolera FastATA o AllegroCDFS?

Mam pierwszą wersję FastATA, która nie obsługuje tego systemu plików.
Teraz używam typowy z Workbencha 3.1 CDFileSystem.

Do Amigi nie mam podłączonej nagrywarki jak również napędu DVD tylko zwykły napęd CD-ROM.

Czy uwzględniając moja konfigurację poprawi to w jakiś sposób obsługę płyt CD?

Koszt takiej aktualizacji w Elboxie to 70 zł + przesyłka.

Czy ktoś z Was dokonał takiego uaktualnienia i może się wypowiedzieć na ten temat?

Ostatnia modyfikacja: 20.11.06 11:19
[#2] Re: AllegroCDFS - czy siê opłaca?

@cichym, post #1

po pierwsze sciągnij z aminetu AmiCDFS bo jest lepszy i darmowy.
Allegro jest fajne bo czyta joliet i widzi tracki cdda jako pliki. Decyzja nalezy do Ciebie ale w kazdym razie zmień tę commodorowską kaszane do obsługi cdromu :)

[#3] Re: AllegroCDFS - czy się opłaca?

@cichym, post #1

Zrobilem ten update bardzo dawno temu, jednak glownie napalilem sie na przyrost predkosci ktory mial ow update powodowac. Zgodnie z zapowiedzia bylo troszke szybciej :); zllegro uzywam caly czas jestem zadowolony.

Jednak wydac 70 + przesylka; moze jdnak warto zainwestowac w cos innego bardziej potrzebnego?

[#4] Re: AllegroCDFS - czy siê opłaca?

@11MASTEr, post #3

Dlatego właśnie się zastanawiam.
Tym bardziej, że za FastATA zapłaciłem 90 zł. :D

[#5] Re: AllegroCDFS - czy siê opłaca?

@cichym, post #1

Myślę,że te 70zł to nie jest majątek a DVD-romy nie są drogie i wcześniej czy później na pewno będziesz chciał obejrzeć filmy lub coś wypalić.Ja bym był za.
[#6] Re: AllegroCDFS - czy siê opłaca?

@januszK, post #5

Dzięki. Może się zdecyduję. narazie używam AmiCDFS i jest dobrze.

Pozdrawiam.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem