[#1] Program do nagrywania audio na dyskietkę
Dawno temu miałem sampler i program do nagrywania (chyba bezpośrednio) audio na dyskietkę.
Po nagraniu około 1 minuty dyskietka była nie DOSowa i autobootowalna.

Chciałbym się tym pobawić znowu.
Czy ktoś zna nazwę podobnego narzędzia?
[#2] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@Vato, post #1

record
[#3] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@agrajek, post #2

Ciężko to namierzyć. Jakbyś znalazł jakieś coś tam to daj mi na priv :)
[#4] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@Vato, post #1

Vacio powinienem coś mieć takiego, tylko muszę wrócić do Siemianowic. Dam ci znać po Amiparty.

Pozdrawiam,

Azz
[#5] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@Azzorek, post #4

A to ciekawa rzecz jest taki sofcik - dyskietka jako kaseta audio... to ja też poproszę. NIe mam cholera już wprawdzie samplera ale kupię, ciekaw jestem jak moje ucho zareaguje na audiobloga nagranego przez DSS. Kiedyś te sample w 20khz brzmiały znośnie na wieży, dziś pewnie już nie ale kto wie...
[#6] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@xtro, post #5

Nagraj audiobloga to Ci go posampluje DSS+. Tylko jakieś Fakty anie Mity.
[#7] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@TechNineWonder, post #6

To jest zdjęcie mojego DSS+ ostatnio nawet kupiłem sobie statyw i chyba zostanę Amigowym Ytuberem.

[#8] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@TechNineWonder, post #6

Myślałem właśnie o takim eksperymencie. Kiedyś w latach 80 nagrywałem na kasetach Superton z kolegą na Kasprzaku (mikrofonem Tonsil - a jak) coś co dziś zwali by a/vlogiem. Miałem potem sampler HDP i sobie samplowałem. Po prostu jestem ciekaw jakby to na dziś poszło. DSS plus to był topowy sampler, ja miałem tylko soft od tego, ale było na dyskietce kilka sampli tamples z DSS i były genialne! Ale HDP też sobie radził. Kiedyś zajrzałem do środka - nie jestem elektronikiem - ale w tym pudełeczku samplera prawie nie było elektroniki. Aż dziw bierze, że takie coś nie było w najprostszej wersji podobnie jak MIDI zintegrowane z Amigą... dziś muzycy wspominali by Ami a nie Atari ST.... zresztą jak i C64... mam płytę winylową Kombi gdzie C64 jest wymieniony na okładce...
[#9] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@TechNineWonder, post #7

Oooooo (fotka) proszę.... ja już też pozbyłem się digitizera Vidi.... właściwie już nic nie mam z peryferiów poza stacją Golden Image...
[#10] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@xtro, post #9

Podsunąłeś mi pomysł... Zrobię sobie colage (kolaż ?) zdjęć wszystkich swoich byłych peryferiów do A500.... Ciekawe czy będę w stanie wyszukać je na necie...
[#11] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@xtro, post #8

Mam płytę winylową 16 bit gdzie jest Amiga 500 na okładce.

Spoko tylko na dyskietce to za dużo się tego nie zmieści, co najmniej to wydaje mi się że trzeba by użyć nośnika mini CD. To jest 210 mega a to już całkiem sporo.
[#12] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@xtro, post #8

Czyżby Kombi 4 ?
"Lawina... Ogarnia nas!" OK

P.S.: Swoją drogą fajny program. Nie wiedziałem, że jest coś takiego. To muszę poszukać samplera - sam chętnie bym coś tak ponagrywał na dyskietki.

Ostatnia aktualizacja: 12.08.2016 21:14:00 przez BW
[#13] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@xtro, post #8

mam płytę winylową Kombi gdzie C64 jest wymieniony na okładce...

Oczywiście Sławomir Łosowski nie używał C64 do samplowania, tylko jako sekwencera MIDI.
W jednym z ostatnich numerów C&A był schemat MIDI dla C64.
[#14] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@TechNineWonder, post #11

Świat jest jednak mały i full of zasadzkas. Goście od tego projektu (16-bit) stworzyli później kultową kapelę Snap (Aj gat de pała!).
[#15] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@Andrzej Drozd, post #13

I nie tylko Commodore

[#16] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@Jazzcat, post #14

Masz racje to oni.

Aż tak bardzo się nie interesował czy ten 16 bit to jeden artysta czy jakiś duet. Bardziej jarało mnie to że na okładce jest Amiga. Niż to co tam Oni mają jeszcze na swoim koncie.

Tu też jest Amiga.
[#17] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@Vato, post #3

Znalazłem! Lepiej późno niż wcale ;)

Poszło na prv :)
[wyróżniony] [#18] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@morph123, post #17

A tak to wygląda:

[#19] Re: Program do nagrywania audio na dyskietkę

@morph123, post #18

Wow! Dzięki! szeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem