[#1] Ukryte skarby
A to ci dopiero. Zobaczcie, co przed momentem znalazła moja żona w nieużywanej części naszego starego domu!

Jest tego cała masa. Byłem przekonany, że już dawno gdzieś przepadły, a tu proszę! Co więcej, z kilkoma wyjątkami wszystkie były kupowane w dawnych czasach przeze mnie (niektóre Magazyny Amiga kupowała mi żona po pracy OK)

Eeeh, ale we mnie wezbrało... szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2016 15:38:40 przez Umpal
[#2] Re: Ukryte skarby

@Umpal, post #1

Cudna kolekcja!
[#3] Re: Ukryte skarby

@Creonix, post #2

"Cudna kolekcja"

nie przychodzi mi do glowy nic innego jak to klik
[#4] Re: Ukryte skarby

@Umpal, post #1

Świetne znalezisko! Też mam cholerny sentyment do wszelakich magazynów, z którymi spędzałem dzieciństwo (choć nie tylko). W życiu bym się ich nie pozbył (nie mówiąc o wyrzuceniu). Relatywnie często, randomowo, wybieram kilka i robię sobie "przegląd prasy".

[#5] Re: Ukryte skarby

@Creonix, post #2

OK
Wśród nich wyjątkowy dla mnie numer C&A, który sprezentował mi kumpel - Andrzej "RAE" Karoń (znany m.in. z discmaga Cognomen. Popocop, ty go powinieneś znać):

Ostatni artykuł:

I wydziargana praca w interlace overscan 16 kolorów OCS na Primaverę '94 w Starachowicach :

@Michalmarek OK
@Vato brawo! OK

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2016 16:20:22 przez Umpal
[wyróżniony] [#6] Re: Ukryte skarby

@Umpal, post #1

Skarb?
Taka żona to skarb!!! OK

A to Dla Selura

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2016 16:18:15 przez Vato
[#7] Re: Ukryte skarby

@Umpal, post #1

mialem tak samo, pamietam doskonale ten ss i c&a :)
[#8] Re: Ukryte skarby

@Umpal, post #1

Bardzo ładna kolekcja OK
[#9] Re: Ukryte skarby

@mikser, post #8

Dzięki. Teraz szykuję się na AmiParty, więc nie mam za bardzo na to czasu, ale po przyjeździe to jakoś skataloguję, bo mam podwójne numery, a wiem, że są chłopaki na forum, co zbierają.

@Aszu, masz na myśli konkretne numery, czy ogólnie SS i C&A?
[#10] Re: Ukryte skarby

@Umpal, post #9

akurat te, ktore sa na zdjeciu:)
[#11] Re: Ukryte skarby

@Umpal, post #1

Na drugim zdjęciu widać fragment monitora.
[#12] Re: Ukryte skarby

@Umpal, post #5

Dokładnie to jest Andrzej "KWS" Karoń, którego oczywiście znam i do dzisiaj utrzymuję z nim kontakt.
[#13] Re: Ukryte skarby

@PopoCop, post #12

Zaaaaaraaaaz.... czy na tej dużej fotce z Bajtkami na okładce nad podpisem GENERACJA Z KOMPUTERA to nie całkiem młody i całkiem trzeźwy nasz rodak Kwachu? No może ciut spasiony, ale kto nie był pączusiem za młodu?
[#14] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ukryte skarby
[#15] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ukryte skarby
[#16] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ukryte skarby
[#17] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ukryte skarby
[#18] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ukryte skarby
[#19] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ukryte skarby
[#20] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ukryte skarby
[#21] Re: Ukryte skarby

@Umpal, post #1

W przypływie remontowego szału tydzień temu wyczyściłem szafę nie otwieraną ze 20 lat i też znalazłem amigowe skarby.
3 oryginalne instrukcje od mojej byłej A500, jeden numer C&A i 2 numery... "Tajemnice Atari".

P.S. Był jeszcze egzemplarz czasopisma o sobotnio-niedzielnym tytule (starsi wiedzą o co chodzi a młodzi nie muszą)
[#22] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ukryte skarby
[#23] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ukryte skarby
[#24] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ukryte skarby
[#25] Re: Ukryte skarby

@Umpal, post #5

@ Umpal
kumpel - Andrzej "RAE" Karoń

Jakieś naście lat temu korespondowalem z andrzejem na dyskietkach szeroki uśmiech
Co u niego słychać? Amiguje jeszcze?
[#26] Re: Ukryte skarby

@R-Tea, post #25

Gwoli ścisłości, to K.W.S./Retroactive (czyli RAE zakładam, stąd moja pomyłka).
Andrzej raczej nie Amiguje sprzętowo. Od czasu do czasu odpala coś pod WinUAE (gry i dema). Interesuje się światem, astronomią i fizyką jądrową. Ciekawy i indywidualny, odkąd tylko go znam.
[#27] Re: Ukryte skarby

@Umpal, post #26

Pominąłeś jedno z zainteresowań Andrzeja - "Kapitana Bombę"
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem