kategorie: A500, Sprzęt
[#1] Twardy dysk do A500...
W zasadzie, zrodziło mi się ostatnio parę nowych pytań, co do mojej Amigi.
Także oto i kolejne, tym razem z działu: "twardy dysk do A500"...
Przyznaję, że dosyć męcząca stała się dla mnie tzw. "żonglerka" dyskietkami i każdorazowe przenoszenie danych przy pomocy CrossDOSa - parę narzędzi, czy plików dobrze byłoby mieć na miejscu, bez potrzeby przenoszenia, czy szukania po, najczęściej niepodpisanych , dyskietkach...
Zresztą, przy małych problemach z pamięcią, używanie CrossDOSa staje się... nawet frustrujące czasami...
Zacząłem się więc ostatnio zastanawiać, czy nie dołożyć klasyki do klasyki...
Powiedzmy, że na początek pomyślałbym o A590...

1. Gdzie szukać? Na Allegro to sensu nie ma, bo nawet jak się pojawi, to zapewne niesprawdzone, a poza tym tam to większość osób sprzedaje to po to, żeby na tym zarobić...
2. Jakich cen się spodziewać? Wiem, być może trochę denerwujące może się dla niektórych wydać to pytanie, ale niestety worka pieniędzy nie mam, a poważnie się zastanawiam nad zakupem - w zasadzie, w "Amigowym świecie" najbardziej bolą mnie te astronomiczne ceny. Ale, co do pytania, zakładamy oczywiście w miarę najbardziej sprawne kontrolery (myślę, że w razie czego dysk SCSI da się łatwo znaleźć, gdyby wewnątrz A590 nie był sprawny?).
3. Małe, techniczne, pytanie (szukałem już trochę, ale dla czystej pewności dopytam): czy miejsce na takim dysku da się podzielić na partycje?
[#2] Re: Twardy dysk do A500...

@BW, post #1

1. tu się zapisz na Savyna68K
link

2. raczej nie

3.Tak

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2016 20:12:41 przez Dorian3d
[#3] Re: Twardy dysk do A500...

@Dorian3d, post #2

OK, tylko jak to wygląda przy kick'u 1.3?
Bo bardziej zależałoby mi na samym dysku (widzę, że w Savynie jest to rozwiązane na karcie CF, to nawet lepiej), niż samej pamięci RAM (chociaż też by było dobrze OK ).
Nie wiem, czy się trochę nie zagmatwałem w myśleniu, dlatego sorki za może kiepskie pytanie, ale byłoby kompatybilne...?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem