[#1] Amiga 500 a przycisk stacji od Peszita
Witam
Czy posiada ktos z was zamontowana stacje Sony MPF920 w swojej Amidze 500? Mam problem gdyz jak kazda stacja od PC posiada przycisk ktory nie wpada w oryginalny otwor w Ami. Nie chce pilnikowac obudowy wiec mam do was pytanie czy mozna ten przycisk jakos fajnie przerobic? Mysle i mysle i gapie sie na ten przycisk jak debil i nic nie przychodzi mi do glowy:)
[#2] Re: Amiga 500 a przycisk stacji od Peszita

@Geeman, post #1

a masz łoryginalny z amigowej stacji? to przeklej. jak nie masz to stwórz konstrukcje jakąś do wyprowadzenia knefla. na blaszce, kawalku pudelka z plyty CD, itp... tez musialem podpilowac wewnetrzna czesc guzika bo sie nie miescilo ale na zewnatrz wyglada normalnie.
[#3] Re: Amiga 500 a przycisk stacji od Peszita

@Geeman, post #1

Bierzesz dwa przyciski. Przecinasz je na dwie części. Nie w połowie bo będą za krótkie i nie bedzie wystawał z obudowy Amigi. Obie części przesuwasz miedzy sobą i kleisz na super glue. Jakiś trójkącik dla wzmocnienia w miejscu przesunięcia i juz.
[#4] Re: Amiga 500 a przycisk stacji od Peszita

@robertos231, post #3

Posiadacie moze jakies fotki tychze rozwiazan?
[#5] Re: Amiga 500 a przycisk stacji od Peszita

@Geeman, post #4

Ja musze jedna stacje teraz przerobić. Wiec pewnie jutro bede robił przycisk. To zrobię zdjęcie.
[#6] Re: Amiga 500 a przycisk stacji od Peszita

@robertos231, post #5

Ok byloby super
[#7] Re: Amiga 500 a przycisk stacji od Peszita

@Geeman, post #6

[#8] Re: Amiga 500 a przycisk stacji od Peszita

@robertos231, post #7

fajny pomysł
[#9] Re: Amiga 500 a przycisk stacji od Peszita

@AmigaPL, post #8

no tak robi
marekcaban-m1
[#10] Re: Amiga 500 a przycisk stacji od Peszita

@robertos231, post #7

Gdyby ktoś to zwymiarował i zrobił projekt w DesignSpark Mechanical(ewentualnie dał już gotowy plik STL) to mógłbym to chyba wydrukować, choć to strasznie małe...
[#11] Re: Amiga 500 a przycisk stacji od Peszita

@Red, post #10

OK
[#12] Re: Amiga 500 a przycisk stacji od Peszita

@robertos231, post #7

Dzieki za fotki, myslalem ze zapomniales:) Ogolnie tez myslalem o takim rozwiazaniu ale boje sie ze moze wystapic problem z wytrzymaloscia, gdyz jest to tylko sklejone, ale widze ze chyba od dolu wzmocniles. Zrobie tak samo. Ostatnio przerobilem tych stacji chyba z 7 sztuk wiec przyciskow nie zabraknie jak cos pojdzie nie tak:)
[#13] Re: Amiga 500 a przycisk stacji od Peszita

@Dorian3d, post #9

Tak ale marek z alle...gro przerabia stacje Alps a tam jest inny sposob montazu przycisku, jak dla mnie latwiejszy do przerobienia. W sony przycisk jest wsuwany na plasko w taki "zombek":)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem