[#1] amiga i polskie czasopisma o grach
hej spolecznosci
jestem wlasnie swiezo po lekturze sporej kolekcji czasopism o grach z czasow zlotej ery 16bit i amigi tj.: lata 90-95. czyli wszystkie te top secrety, secret servisy, gamblery itd. wkolo macieju. I co? Kroluje PC, opisow na amige malo, gdzies tam majaczy atari i pegasus. Jakies 80% to opisy gier na blaszaka, screeny pc, screeny pc, rekord to zdawkowy opis MK2 na amige na 1/4 strony zeby w nastepnym miesiacu opis tej gry na PC na 5 stron w ss.
Kto k*rwa wtedy mial PC do gier pytam ja sie? Dla kogo to mialo byc? Kto tam redagowal te gazety jacys pecetowcy sami?

Ostatnia aktualizacja: 15.08.2016 18:11:04 przez Maurycy-Prosiak
[#2] Re: amiga i polskie czasopisma o grach

@Maurycy-Prosiak, post #1

Za moich czasów królował taki głupi żart:

Jasio do rodziców:
-kupcie mi pod choinke komputer
Przyszło BN, rodzice kupili Jasiowi Amige a on na to:
-co ja im zrobiłem?

W PL Amiga była niedoceniana i to jest fakt... Kiedy WB działał z ładnym GUI inni się podniecali MS-DOS 6.x i Nortonem Commanderem...
[#3] Re: amiga i polskie czasopisma o grach

@BomberMAX, post #2

A tu z innej beczki :)
http://www.exsite.pl/darmowe_ebook_download/ebook_ksiazki/1302718-freax-the-brief-history-of-the-computer-demoscene.html
[#4] Re: amiga i polskie czasopisma o grach

@Maurycy-Prosiak, post #1

Prowokacja ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem