[#1] Wydawało by się banalne pytanie - jak skopiować dysk z A600
Potrzebuję by podpięty 2,5' HD skopiować na kartę CF. I tu pojawia się prosty problem. Mam kartę CF podzieloną już na partycje podobne jak na dysku w środku Amigi 600. Gdybym miał kabel IDE na 2 dyski 2,5' nie byłoby problemu. Ale mam kabelek 1xIDE. I jest problem. Chciałem problem obejść programem Ami2PC i bezczelnie łącząc kablem Pannet przegrać na PC , a potem na kartę CD nazad. Ale nie wiem czemu raptownie to połączenie przestało mi działać i kompletnie nie umiem powiedzieć czemu.

Pomyślałem więc , że może Wy mi podpowiecie. Może najlepiej byłoby kupić PCMCIA czytnik CF z driverem i taką drogą to zrobić? No nie wiem jak sobie z tym poradzić bez większych zakupów.
[#2] Re: Wydawało by się banalne pytanie - jak skopiować dysk z A600

@xtro, post #1

Podepnij ten dysk pod pc, skopiuj pod UAE jego zawartość a potem zrzuć na cf. Ja tak to widzę:).
[#3] Re: Wydawało by się banalne pytanie - jak skopiować dysk z A600

@fazior, post #2

Dokładnie tak. Pod uae możesz zrobić sobie kopię dysku, możesz również pliki wrzucić na dysk np. pc. Później w drugą stronę. Filozofii tu nie ma.
[#4] Re: Wydawało by się banalne pytanie - jak skopiować dysk z A600

@xtro, post #1

eee tam, kup sobie przejściuffke na z PCMCIA na CF i też skopiujesz, a co najważniejsze przjściuffka Ci zostanie, ja sobie nie wyobrażam życia bez niej ;) ok, racja
[#5] Re: Wydawało by się banalne pytanie - jak skopiować dysk z A600

@QUAD, post #4

Można kopiować dzięki niej dysk na dysk innej Amigi bez rozkręcania i wyjmowania dysków.
W sumie z PCMCIA zrobisz coś w pół godziny co zajmie ci przez emulator ze 2 godziny.
Przejściówka kosztuje 30 zł i jest standardem dla Amigi więc po co kombinować z UAE?.
Na każdym zlocie ludzie kopiują przez nie soft pomiędzy swoimi Amigami.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem