kategoria: A600
[#1] Amiga A600 - problem z wczytywaniem dyskietek.
Witam serdecznie i zaznaczam, że jestem "świeżakiem" zarówno na forum jak i w kwestiach związanych z Amigą. Proszę więc o odrobinę życzliwości i wyrozumiałości ze strony bardziej doświadczonych użytkowników. Z góry dziękuję.

Kupiłem ostatnio Amigę A600 i ... po jej włączeniu, gdy na ekranie startowym prosi o dyskietkę; wrzucam ją, chwilę czyta, po czym wraca do ekranu startowego i pomimo tego, że w stacji jest dyskietka to komputer jakby jej nie widział , i tak z każdą kolejną. Próbowałem na kilku tytułach gier pożyczonych od znajomego. Sama stacja gdy jest pusta " tyka/puka" tak jak powinna prosząc o nośnik. Mam wersję ( 2.0 ROM ) ( 37.299). Po włożeniu dyskietki dioda "floppy" na chwilę zapala się na pomarańczowo, dioda power ładnie świeci się na zielono. Niestety po chwili wczytania gry nie "doczytują się" . Proszę o pomoc i pozdrawiam.
[#2] Re: Amiga A600 - problem z wczytywaniem dyskietek.

@majkimajk, post #1

Podmień od znajomego stacje dyskietek. Będzie wiadomo czy to wina stacji czy może czegoś innego.
[#3] Re: Amiga A600 - problem z wczytywaniem dyskietek.

@Stoopi, post #2

Dzięki wielkie za szybką podpowiedź. Jeszcze przed podstawieniem drugiej stacji, spróbuję starą rozebrać i przeczyścić. Pozdrawiam.
[#4] Re: Amiga A600 - problem z wczytywaniem dyskietek.

@majkimajk, post #1

Miałem tak samo, po przerobieniu stacji Mitsumi i podmianie wszystko czyta jak należy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem