[#1] Amiga + LiveBox TPSA
Hej!

Czy uzywa ktos z was neostrady poprzez Livebox ? Jak to cudo dziala z Amisią? Teoretycznie chyba dziala bo livebox ma mozliwosc podpiecia skretki. Ale jak sprawa wyglada pod wzgledem softu ? (mam nadzieje, ze stare, dobre MiamiDX daje rade). W ogole dziala to znosnie, czy raczej odradzacie?

Neostrade chce podlaczyc do klasycznej Amigi z karta sieciowa pod PCMCIA

z gory dzieX za wszelkie sugestie
pozdrawiam
MarX

[#2] Re: Amiga + LiveBox TPSA

@MarX, post #1

Działa, trzeba tylko w amidze wpisać IP np. 192.168.1.15, DNS-y i będzie OK :D

Oczywiście działa tylko polłączenie Ethernetowe.

[#3] Re: Amiga + LiveBox TPSA

@Olo, post #2

Z kartą wifi w Ami chyba też powinno działać.

[#4] Re: Amiga + LiveBox TPSA

@amigafan, post #3

trudno powiedzieć. WiFi z LiveBoxa jest w postaci sticka USB z własnym MAC adresem. Z tego co widze innych maców livebox niespecjalnie lubi.

Pegaz z liveboxem działa, trzeba tylko wpisać w liveboxie mac adress sieciówki pega i już można smigac przez ethernet :D , wifi nie sprawdzałem bo nie mam jak .

[#5] Re: Amiga + LiveBox TPSA

@Olo, post #4

czyli w razie czego trzeba zmienic mac sieciowki wifi w amidze.
[#6] Re: Amiga + LiveBox TPSA

@Olo, post #4

W konfiguracji LiveBoxa można dodawać macadresy sieciówek wifi które mają się z nim łączyć...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem