[#1] Nosnik do wb..
Jest ktos w bielsku, lub okolicach kto moglby mi przegrac flopki do WB 3.1, lub 2.1? Mam oryginaly, zeby nie bylo, ale zab czasu jes strawil a potrzebuje m.in. PC0:(..moge zabrac ze soba oryginalne dyskietki, zebyscie nie mowili, ze piractwo uprawiam:)

[#2] Re: Nosnik do wb..

@MrT, post #1

a naped w ami ci padl? bo w sumie mozesz sobie przez uae z windy na amigowego hdeka nagrac i potem sam nagrac na flopa. no chyba ze nie chce ci sie babrac
[#3] Re: Nosnik do wb..

@Valwit, post #2

Moj MegaRam HD nie obsluguje RDB - nici z tego, z kolei moje dawen a570 nie lubilo multisesji, mowimy o a500..z turbo i hdd,ale jednak a500:)

[#4] Re: Nosnik do wb..

@MrT, post #1

Za 3 tygodnie bede w Polsce. Jesli wytrzymasz tyle i mi przypomnisz to nie ma sprawy - moge wyslac komplet OS 3.1 z Amiga Technologies.

[#5] Re: Nosnik do wb..

@MrT, post #3

nie obsluguje nie nzczy ze sie z nim gryzie, prawda? przeciez moglbys zapisac rdb mimo ze amiga go nie bedzie uzywac.
[#6] Re: Nosnik do wb..

@MrT, post #3

Możesz spróbować przegrać obrazy dyskietek przy pomocy kabla null-modem i programów jak ADF Sender Terminal czy WarTrans. Potrzebne są komenda TYPE z Workbencha 1.3(poprawnie obsługuje pliki binarne) bądź AmigaBasic lub działający ARexx. Ewentualnie jakiś program do konfiguracji poru serial (np. ten z katalogu Prefs)
Tu masz linki:
http://adfsender.stoeggl.com/
http://adfsender.stoeggl.com/adfsenderterminal/methods.html
http://amiga.nvg.org/warlock/wartrans/

Obrazy dyskietek chyba sam znajdziesz ;)
No i zdecydowanie polecam pakiet fat95 z aminetu zamiast crossdosa. Działa nawet pod kickiem 1.3.

[#7] Re: Nosnik do wb..

@Valwit, post #5

Ale co mi da ze na PC zapisze rdb, skoro Amiga go nie zobaczy/obsluzy?

Programiki do zgrywania przez null modem, fajnie, ale jak wyzje-jak go nie wgram na hdd Ami, tudziez flopa to jak go odpale?

[#8] Re: Nosnik do wb..

@MrT, post #7

No właśnie o to chodzi że wystarzczy komenda TYPE z workbencha 1.3, bądź AmigaBasic czy Arexx. Chyba to masz u siebie na dysku/dyskietkach? Piszesz prosty programik w Basicu/Arexxie albo przekierowujesz strumień danych z SER: na dysk przy pomocy TYPE. Nie musisz mieć żadnych programów do obsługi transmisji przez null-modem po stronie Amigi.

Ostatnia modyfikacja: 27.11.06 15:36
[#9] Re: Nosnik do wb..

@ppill, post #8

No to super:)Musze tylko wyczaic przelotke 9-25pin bo mam kabel 9-9pin a lutowac mi sie nie chce:)Bo przez par nie pojdzie pewno..

PS.Wlasnie wygrzebalem w robocie 9-25pin hehe

Ostatnia modyfikacja: 27.11.06 15:49
[#10] Re: Nosnik do wb..

@MrT, post #9

wysłać ci to ? podaj adres a jak w prac jest kumpel to na weekend by ci przywiózł bo jest z żywca :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem