[#1] mp3 via soundblaster'y
czy istnieje mozliwosc dekodowania mp3 za pomoca sondblasterow uzywanych razem z mediatorem, innymi slowy czy jest cos takiego jak meldymepeg.device dla tych kart, a moze jakis patch, ktory przechwytuje odwolania do mpega.library i kieruje je do kodeka na karcie muzycznej?

pozdrawiam
stebel
[#2] Re: mp3 via soundblaster'y

@stebel, post #1

A na pececie takie dekodery istnieją?
[#3] Re: mp3 via soundblaster'y

@Jacek Rzeuski, post #2

wydawalo mi sie zdawac ze tak, ale pewnosci nie mam. A swoja droga czy nie jest glupota posiadanie cholernie szybkiego peceta tylko dlatego, zeby wszystkim sie zajmowal proc a nie starac sie go odciazac poprzez uklady specjalizowane. wynika z tego,ze posiadanie karty muzycznej w pececie wcale go nie odciaza a tylko przeciaza, bo wtedy np dopiero da sie uruchomic winampa z audio:)

w zwiazku z czym moje pytanie brzmi:

Czy istnieja jakiekolwiek karty, ktore dzialalyby w mediatorze, ktore posiadaja taki kodek w sobie i moznabylo to wykorzystac na ami?
Jezeli istnieja chocby same karty to dlaczego nikt nie napisze sterownika wlasnie "a'la mpeg.device"
[#4] Re: mp3 via soundblaster'y

@stebel, post #3

Właśnie odkryłeś dlaczego jest takie parcie na coraz szybsze procesory i pamięci :)))
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem