[#1] problem z Fblit
Podczas używania Fblita zauważyłem następującą ciekawostkę:

Ikony a raczej ich część mryga . Czasami podczas przesuwania ikon pojawiają się różowo zułte pasy które znikają po przykryciu ich oknem. Opócz tego czsami dolna połowa ekranu mrygnie . Jest to bardzo nieprzyjemny efekt. W dokumentacji Fblita nic nie znalazłem na temat tego zjawiska.
[#2] Re: problem z Fblit

@Adrian Horn, post #1

Masz tak od poczatku czy po reinstalacji do nowszej wersji?
Masz karte gfx czy nie?
Jakich uzywasz jeszcze latek?

[#3] Re: problem z Fblit

@11MASTEr, post #2

Amige mam od wczoraj. Nie było tego problemu . Nie nie mam gfx karte. Co dp trzeciego pytania to trudno powiedzieć......
[#4] Re: problem z Fblit

@Adrian Horn, post #3

1. CZy masz zainstalowane w WB Newicons? może Systempatch??
w dokumentacji wszystkich tych programów pisze jak je razem zainstalować by działały.

>>> Sprawdź gdzie masz w startup-sequence wpisanego FBlita-o ile dobrze pamiętam powinien być przed Iprefs i chyba przed binddrivers-to warunek konieczny aby system działał jak należy (poprawcie mnie jeśli się mylę)
2. Jaki masz sprzęt? CZy spełnia wymagania Fblita? (020@14, rom3.0, FAST)

[#5] Re: problem z Fblit

@Orson, post #4

Albo wykasowac plik ustawien z fblita - tak na poczatek.

[#6] Re: problem z Fblit

@11MASTEr, post #5

Proponuję też przeczytać artykuł poświęcony temu programowi, który znajduje się na PPA oraz nie rozpoczynać dwóch takich samych wątków jednocześnie.
[#7] Re: problem z Fblit

@mailman, post #6

Artykuł czytałem podobnie jak przerzałem FAQ oraz dokumentacje programu . Nie znalazłem rozwiązania . Dlatego właśnie założyłem ten temat. Nie pisałem dwóch identycznych postów zaszła pomyłka...
[#8] Re: problem z Fblit

@Adrian Horn, post #7

Artykuł czytałem podobnie jak przerzałem FAQ oraz dokumentacje programu . Nie znalazłem rozwiązania . Dlatego właśnie założyłem ten temat.

Próbowałeś zmieniać ustawienia NewIcons i MCP (tak jak sugeruje artykuł)?

Nie pisałem dwóch identycznych postów zaszła pomyłka...

Ale pisał ktoś inny kilka dni temu. Mogłeś się podczepić pod wątek.
[#9] Re: problem z Fblit

@mailman, post #8

Jestem początkującym Amigowcem nie wiem jeszcze co to mcp ani New Icons . Tak czy siak biorę się do poszukiwań dziękuje za informacje.
[#10] Re: problem z Fblit

@Adrian Horn, post #9

mcp - programkombajn - zawiera mnostwo latek, patchy i innych pomicny w uzytkowaniu AmigaOS
znajdue sie w poczatkowych strefach startup-sequence, ktora znajdziesz w katalogu s: dysku startujacego.
sys:s/ lub s:

new ikons to taki 'nowy' standard ikonek, aby byly bardziej kolorowe i ladniejsze

Obydwa programy maja swoje preferencje znajdujace sie w katalogu prefs dysku startujacego
sys:prefs/

[#11] Re: problem z Fblit

@11MASTEr, post #10

mcp - programkombajn

A ja jeszcze, jak transie, wspomne, ze sprawny tylko w pelnej wersji 1.32.

Starsze bety (po sieci do tej pory krazy nawet 1.32beta) lub nowsze wersje, moga cos popsuc ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem