kategoria: A1200
[#1] A1200 + Apollo1230/40 LC problem z działaniem
Witam, mieszkam w okolicach Krosna i poszukuję osoby która posiada A1200 i jest w stanie sprawdzić kartę Apollo 1240/40LC. Kartę nabyłem jakieś 3 lata temu w sklepie internetowym i od samego początku Amiga miała kłopoty z tym sprzętem ( startowała dopiero po kilku czasami kilkunastu próbach). Gdy już uda się ją uruchomić działa poprawnie bez żadnego problemu ze stabilnością można ją wyłączać i włączać wszystko jest ok - niestety następnego dnia problem sie powtarza. Zastanawiam się czy problem leży po stronie karty czy być może uszkodzonego złącza krawędziowego mojej Amigi. Gołym okiem nie zauważyłem żadnych uszkodzeń mechanicznych - ale kto wie. Dodam jeszcze, że Amiga bez karty działa prawidłowo. Liczę na Waszą pomoc. Z góry dzięki za wszelkie informację. Pozdrawiam amigof1

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2016 19:01:10 przez amigof1
[#2] Re: A1200 + Apollo1230/40 LC problem z działaniem

@amigof1, post #1

Zdarzają się zimne luty na złączu karty, czasem wystarczy szpilką delikatnie poodginać styki w złączu karty. Jak poruszasz kartą to startuje, czy ruszanie nie ma wpływu na to czy karta startuje czy nie?

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2016 19:04:57 przez codi
[#3] Re: A1200 + Apollo1230/40 LC problem z działaniem

@amigof1, post #1

Kondensatory wymienione na płycie Amigi?
[#4] Re: A1200 + Apollo1230/40 LC problem z działaniem

@amigof1, post #1

Sprawdzałeś na zasilaczu napięcia?
[#5] Re: A1200 + Apollo1230/40 LC problem z działaniem

@amigof1, post #1

Czy Tarnów to są "okolice Krosna"?

EDIT: Wpadnij na Amigowisko do Brzeska, na pewno będzie niejedna A1200.

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2016 20:24:47 przez recedent
[#6] Re: A1200 + Apollo1230/40 LC problem z działaniem

@amigof1, post #1

Witam, Krosno Odrzańskie czy na płd. PL?
[#7] Re: A1200 + Apollo1230/40 LC problem z działaniem

@polutuje, post #6

Na południu.
[#8] Re: A1200 + Apollo1230/40 LC problem z działaniem

@codi, post #2

Witam ponownie, jeżeli chodzi o poruszanie kartą to i owszem, właściwie jest to jedyny sposób odpalenia komputerka. Kondensatorów niestety jeszcze nie wymieniłem - zrobię to jeżeli znajdę trochę wolnego czasu lub kogoś kto mi to zrobi fachowo. Muszę coś wymyśleć bo na gołej A1200 to za wiele nie podziałam.
Ps. kiedyś czytałem na forum, że w niedługim czasie ma być jakaś impreza "amigowa" w Rymanowie lub Rymanowie Zdroju.
[#9] Re: A1200 + Apollo1230/40 LC problem z działaniem

@amigof1, post #8

Ps. kiedyś czytałem na forum, że w niedługim czasie ma być jakaś impreza "amigowa" w Rymanowie lub Rymanowie Zdroju.
Pod koniec listopada.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem