kategoria: Sprzęt
[#1] A1200 + Etherlink III + Netia Spot
Może ktoś pomoże (chyba że mazowsze), bo mnie już coś tu strzela.

Otóż mam A1200 z kartą Etherlink III (Ethernet 10Mbps), która to karta najwyraźniej po podłączeniu kabelka "z automatu" nie ogłasza sprzętowi do którego jest podłączona (w tym przypadku ten Netiaspot) że działa i może się połączyć. O ile u rodziców nie było to problemem (podłączałem do switcha który sobie z tym radził) o tyle u mnie już jest - Netiaspot "nie widzi" karty i nie chce się z nią połączyć. Czy jest na to jakaś rada?
[#2] Re: A1200 + Etherlink III + Netia Spot

@madman15, post #1

Próbowałeś na kablu krosowanym i prostym?
[#3] Re: A1200 + Etherlink III + Netia Spot

@pong777, post #2

Nie mam krosowanego. Mam proste które działały na pewno na kilku imprezach (u rodziców miałem dłuższy).
[#4] Re: A1200 + Etherlink III + Netia Spot

@madman15, post #3

Podepnij do switch-a 10/100 Mb. Amige a switcha do Netiaspot.
[#5] Re: A1200 + Etherlink III + Netia Spot

@madman15, post #3

Spróbuj kablem skrosowanym, tak jak radzą chłopaki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem