kategoria: A500
[#1] Mtec 68020 4MB A500+ i co dalej
Witajcie

Ponieważ moja wiedza dotycząca sprzętu Amiga nie jest zbyt duża poproszę o doradzenie mi, co dalej... Co mogę zrobić z tym sprzętem, jak go wykorzystać...

Odpalam moją A500+, WB 3.1 wgrał się, Prehistoryk działa, ma jakieś problemy z intro i scroll z tekstem się posypał ale reszta OK
Moja A500+ oprócz rozszerzenia pamięci 1MB ma tylko FDD

Mam to cudo:

Będę wdzięczny za odpowiedzi
Pozdrawiam wszystkich.

Ps. Dla tych, którzy śledzili moje poczynania z naprawą A600... Póki co leży w szufladzie i czeka na gorszą pogodę, wrócę do naprawy i opiszę co i jak udało mi się zrobić

Ostatnia aktualizacja: 16.09.2016 13:07:46 przez wojtek_77
[#2] Re: Mtec 68020 4MB A500+ i co dalej

@wojtek_77, post #1

Najlepiej zamontować w Ami. Do tego przydał by sie kontroler IDE z kartà CF i wrzucisz sobie OS na kartę gry na WHDLoad. Z taka kartą to juz możesz sobie nieco OS upiększyć. Ewentualnie drugie rozwiazanie to sprzedaż karty. Ale tego akurat nie polecam.
[#3] Re: Mtec 68020 4MB A500+ i co dalej

@wojtek_77, post #1

Super sprzęt. Do pełni szczęścia, jak pisał Marcin, brakuje tylko jakiegoś kontrolera dysku. Może Ci się poszczęści i znajdziesz jakiś dopinany z boku - wtedy miałbyś super-oldskulową maszynę. Jeśli nie - pewnie któryś z kontrolerów zakładanych na nóżki cpu da radę, choć może być problem z jego umieszczeniem. Tak czy inaczej - gratuluję sprzętu. Dodam tylko, że jak któreś gry będą szwankować, zawsze możesz wyłączyć cache (masz OS2.04 więc pozostaje zworka na karcie). Taką zworkę możesz sobie wyprowadzić na jakimś switchu na zewnątrz obudowy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem