[#13]
Re: ENV: error - pomocy !!
@Hexmage960,
post #12
Ja nie jestem za tym żeby ludzie znali assembler. Sam go nie znam.

Mówiłem od strony czysto użytkowej, od strony architektury i zorganizowania mechanizmów systemowych. Bajzel w C:/WINDOWS/system32 jest żałosny w porównaniu z prostym mechanizmem amigowych bibliotek. Bajzel w windowsowych kodekach w porównaniu z mechanizmem amigowych datatypów to jest skandal. Zarówno pod Windows jak i macOS (Linux chyba trochę mniej) dzisiaj połowa aplikacji ma dolinkowane (wręcz jako źródła) te same biblioteki. Trzymamy na dysku po kilkanaście/kilkadziesiąt razy te same biblioteki w różnych wersjach (na macOS przynajmniej jest jeszcze katalog bibliotek użytkownika). To jest tak maksymalnie lamerskie podejście, że aż jest mi wstyd za cały świat.

Ale każdy ma to wszystko w nosie - byle działało, byle się jakiś ułomny Word/Excel odpalił, byle się gra uruchomiła i szybko działała. Używa się tych śmietników do czasu aż pulpit się zapełni ikonami, a potem robi się format.

A w systemach mobilnych modułowość to już zupełnie nie istnieje. Cholera mnie bierze jak widzę to wszystko i słyszę jakie to jest niezwykle profesjonalne. Płakać mi się chce jak te cudowne "profesjonalne" rozwiązania przekreślają wizję nakreśloną kiedyś przez m.in. AmigaOS.
Ostatnia aktualizacja: 18.09.2016 17:14:38 przez MDW