[#1] Szukam zgdolnego Amigowego Sprzętowca
Czesc,

Sprawę mam - potrzebny mi magik od elektroniki - mam A600 ze starym biosem i chciałem zrobić kilka upgradów.

Potrzebuję bios obsługujący dyski twarde do mojej amisi.
Czy ktoś by podjoł się przerobienia pada od PS2 na joystick do amigi?? Wybebeszyć środek i zrobić cały joystick używając obudowy.

Potrzebuję nówki sztuki myszki - kupić, albo sfinansuję przerobienie mychy od PC.

Sam zbytnio nie umiem tego wszystkiego zmajstrować więc postanowiłem sfinansować jakiegoś magika.

Poszukuję osoby z warszawy - wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt. mkozak@rwx.pl

Pozdro

[#2] Re: Szukam zgdolnego Amigowego Sprzêtowca

@mkozak, post #1

www.eFunzine.com

Powinieneś tam załatwić wszystko.
[#3] Re: Szukam zgdolnego Amigowego Sprzętowca

@mkozak, post #1

A po co Ci magik? :P

Potrzebuję bios obsługujący dyski twarde do mojej amisi.

Kup w www.efunzine.com lub na Allegro i po prostu wloz w miejsce starego.

Czy ktoś by podjoł się przerobienia pada od PS2 na joystick do amigi??

Po co??? Kup pad do CD32

Potrzebuję nówki sztuki myszki - kupić

To sobie kup z 5 amigowych nowek i wystarczy ci na kilka lat. Gdzie? Jak zwykle w www.efunzine.com

Jezeli uwazasz ze za drogo, to kup sobie przelotke pod mysz do PC, z tym ze nie wiem czy sa przelotki dla A600 (ale pewnie sa). :)

Co jeszcze wycignac z kapelusza? ;)
[#4] Re: Szukam zgdolnego Amigowego Sprzêtowca

@Andrzej Drozd, post #3

przelotki myszki powinny działać na każdej Amidze
[#5] Re: Szukam zgdolnego Amigowego Sprzêtowca

@Andrzej Drozd, post #3

No właśnie o to chodzi, aby to był super custom made Pad ala PlayStation.

To nie ma być poprostu pad, ale PAD na miarę naszych możliwości.

[#6] Re: Szukam zgdolnego Amigowego Sprzêtowca

@mkozak, post #5

...ale pad na miarę naszych możliwości,
i to nie jest nasze ostatnie słowo :)

przecież przerobienie takiego pada to banał... wystarczy wziąć kabel od starego amigowego joysticka, pad wybebeszyć, podpiąć kabelki jak trzeba do przycisków pada i powinno działać. Nie ma w tym żadnej magii. Poradzi sobie z tym każdy kto trzymał w ręku przez 5 minut lutownicę :) To robota na 15 minut.
Daj to dowolnemu elektronikowi - joysticki używane w Ami są identyczne z tymi do Atari czy Commodore, rozpiskę sygnałów znajdzie wszędzie.

Podobnie ROM - największy problem to kupienie takiego ROMu, potem tylko stary wyciągasz z podstawki i wkładasz nowy, uważając by nie założyć odwrotnie. Wszystko. Po włączeniu do prądu powinien się zgłosić nowszy OS.

Jeśli chodzi o myszkę, to najprościej poszukać na Allegro, może ktoś sprzedaje starą mychę, albo kupić przejściówkę. Na Aminecie jest też kilka projektów takich przejściówek, są proste w wykonaniu i tanie.

Ostatnia modyfikacja: 30.11.06 10:02
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem