[#1] 68060
Witam.
Mam problem z procesorem 060 (emulowanym w E-uae na linuksie x86), sysinfo pokazuje mi tylko 8 mipsow, slyszalem ze dla tych procow potrzebna jest specjalna biblioteka, na aminecie znalazlem ale wystapil blad pod czas instalacji, czy mogl by mi ktos podac link/nazwe archiwum z sprawnym libem 060. Dodam ze mam surowy os3.1 + installer z dysku aos3.1 INSTALL.
[#2] Re: 68060

@spacebyte, post #1

a dlaczego emulujesz 68060?
[#3] Re: 68060

@spacebyte, post #1

Właściwie to o co Ci chodzi konkretnie? ;)
E-UAE nie zaemuluje 060 w 100%, zwłaszcza bez JIT, którego ten emulator nie ma, i tutaj nic nie pomoże 060 library.

[#4] Re: 68060

@spacebyte, post #1

Programy typu SysInfo NIE działają poprawnie na emulowanych procesorach. Co więcej, SysInfo nie działa poprawnie nawet na oryginalnym 060, bo jest za stare. Dodatkowo po wypromowaniu SysInfo na kartę GFX jego wskazania rosną, proporcjonalnie do częstotlowiści odświeżania ekranu.

Słowem: jest to program stary, niejary i niewiarygodny. Powinien dawno zostać zapomniany.
[#5] Re: 68060

@Daclaw, post #4

Rulez. A czym najlepiej obadać wydajność mostka Grex? Mozesz coś polecić?

[#6] Re: 68060

@Fazior, post #5

SysSpeedem proponuję, wykonując testy operacji graficznych i intuition.
[#7] Re: 68060

@Daclaw, post #6

Dzieki

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem