[#1] Lzh czym ugryźć?
Jak w tytule. Mam parę archiwów w tym formacie i nie wiem czym to rozpakować. Pomocy:).
[#2] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #1

może VooDoo-X??
[#3] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #1

Za pomocą LZX. O ile dobrze pamiętam to LHA też rozpakuje ten plik.
[#4] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #1

Z tego co wiem to jest to samo co LHA.
[#5] Re: Lzh czym ugryźć?

@nostrum666, post #2

Voodoo-X nie rusza tego czegoś, podobnie jak lha.
[#6] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #5

Może najnowsze LHA z czasem "utraciło" obsługę tego formatu? Jeżeli to nie problem, to podeślij mi ten plik, to go sprawdzę u siebie.
[#7] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #5

Spróbuj LhArc z dyskietki 404 Freda Fisha.
[#8] Re: Lzh czym ugryźć?

@Andrzej Drozd, post #6

Poszło:).
[#9] Re: Lzh czym ugryźć?

@Hexmage960, post #7

O tototo. To powinno zabanglać. Zaraz sprawdzę
[#10] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #5

Dziwne, bo ja wszystko tym rozpakowuje i nie miałem jeszcze z niczym problemu...
[#11] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #8

Sprawdziłem to archiwum. LZX nie da rady, natomiast za pomocą LHA v2.x też nie można rozpakować. Na płytach backupowych mam LHA w wersji 1.x i prawdopodobnie to nim kiedyś rozpakowywałem lzh. Za jakiś czas ci podeślę.

Udało mi się jednak rozpakować za pomocą Voodoo-X v1.5. Być może brakuje ci jakichś kompresorów XAD? Kompresory podesłałem na priv.
[#12] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #8

A mi też podeślij. Obadam to.
[#13] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #9

Heh no i "zaraz" się przedłużyło o wycieczkę do Rrradomia, cięcie trawnika i równanie żywopłotu:). Jestem. Popieściłem trochę Voodoo- X i działa, tzn rozpakowuje to lzh. Dzięki Panowie. Szczególne podziękowania należą się Andrzejowi:).
[#14] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #13

To lzh to nie do końca czyste lzh. To lzh w formacie macbinary, czyli przeniesione z Maka. Po konwersji do zwykłego lzh jest odczytywane przez lha. Xad musi przeprowadzić podwójne rozpakowanie.
[#15] Re: Lzh czym ugryźć?

@cholok, post #14

A powiedz mi jak poczynić taką konwersję:)? Z całego zestawu LZH nie rozpakowałem jedynie x-winga i warcrafta2, więc jakbyś był łaskaw wyjaśnić jak się do tego zabrać to byłbym wdzięczny:).
[#16] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #15

A jak się nie da na Amidze to rozpakuj na maku i spakuj zipem.
[#17] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #15

Wpisz xadlist plik. Jak nic nie pokaże to podeślij. Może to być coś innego.
[#18] Re: Lzh czym ugryźć?

@Norbert, post #16

Stuffit nie chce tego ruszyć.
[#19] Re: Lzh czym ugryźć?

@cholok, post #17

Xadlist wypluło to: x-wing 35216000 unknown
[#20] Re: Lzh czym ugryźć?

@cholok, post #14

Ano właśnie, po rozpakowaniu po stronie amigi i przewaleniu na partycję fusiona jest kaszana:). Metodą prób i błędów doszedłem jak doprowadzić te rozpakowane archiwa do porządku. Otóż trza taką gierę powiedzmy, plik po pliku przemielić przez stuffit expandera i dopiero wtedy nadaje się do użytku.
[#21] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #19

Wygląda to na macbinary, ale nieco uszkodzony. Macbinconv (win,linux) daje radę, ale wypluwa error. Macwhack (amiga) nie daje rady. Więc macbinconv, potem lha (archiwum było już poprawne). Na upartego można wyciąć początek pliku (128 bajtów) jakimś managerem i też będzie dobrze.
[#22] Re: Lzh czym ugryźć?

@cholok, post #21

Amigowanie to niewdzięczne zajęcie:). Dzięki.
[#23] Re: Lzh czym ugryźć?

@fazior, post #22

Należy sprawdzać pierwsze kilkanascie bajtów podejrzanego pliku.
Można wtedy mieć pewność z jakim archiwum ma się do czynienia
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem