[#1] Dziwne zachowanie....
Witam!
Kombinuje ciągle nad Aos 3.9 i wychodzi mi zawsze nastćpujący problem:
Po zainstalowaniu systemu wszystko chodzi jak należy, dostosowuje instalacje Amithlonową do Amigi1200 i powoli zaczynam instalować dodatki nic nie dopisuje jeszcze do startup`u. I jak robie reset to jak chcć zrobić workbench->wykonaj polecenie to nic sie nie dzieje analogicznie dla zmień nazwć, usuń, formatuj. Doszedłem do momentu instalacji fullpallete i po 1 resecie wszystko działało a po 2 już nie... mićdzy tymi dwoma resetami dokonywałem tylko rozpakowań cardpatch, cardreset i sterów do sieciówki przekopiowałem i jeszcze nie zmieniałem nic w startup i wtopa niedziałają te podstawowe komendy z "menu na górze". Co u licha jest ?

PS. Jak ustawić dysk by móc skonfigurować Fblita bo też coś mi nie wychodziło nic zawsze błćdy wykonania...

[#2] Re: Dziwne zachowanie....

@zomos, post #1

PS. Jak ustawić dysk by móc skonfigurować Fblita bo też coś mi nie wychodziło nic zawsze błćdy wykonania...

Co ma dysk do FBlita?
[#3] Re: Dziwne zachowanie....

@mailman, post #2

To ma ze trzeba na cały dysk dać jakoś protect e+ bo jak na samego fblita dam to nie działa fblitgui a w konsoli nie idzie ustawić protecta dla gui...
W ogóle to miało być PS mniej ważne niż to co wyżej....

[#4] Re: Dziwne zachowanie....

@zomos, post #1

Masz Amithlona czy prawdziwą Ami?

Albo czegoś nie rozumiem, albo masz jakąś uboższą (jak to możliwe?) wersję WBa. Może wirus?

[#5] Re: Dziwne zachowanie....

@zomos, post #3

Dysk? To już chyba katalog prędzej.
[#6] Re: Dziwne zachowanie....

@El Amigos, post #4

Nie to jest normalna Ami 1200 tyle ze z Amithlonowym AOS`em. I wb "ubożeje" z niewiadomo jakiego powodu...

[#7] Re: Dziwne zachowanie....

@zomos, post #1

Bardzo dawno temu też miałem problem z execute command, i menusami, nie pamiętam jak to naprawiłem. Też mam os3.9 z Amithlona ale takich szopek nie miałem, wystarczyło wywalenie z S-S paru Amithlonowych wpisów. Ba, nawet z tymi wpisami wsio było ok. Jedyna pozostałość to wykrywanie Picasso 96 np, przez Scouta.

[#8] Re: Dziwne zachowanie....

@zomos, post #6

Zostaw Amithlonowi co jemu jest dedykowane. Po co kombinować? Wszelakie nakładki na Workbencha znajdziesz na Aminecie.

[#9] Re: Dziwne zachowanie....

@zomos, post #1

Czesc. Pierwsza rzecza jaka proponuje Ci sprawdzic, czy masz w WBStartup programik (commodity...) ASyncWB. Jezeli, zle sa ustawione priorytety tego progamu moze glupiec, albo przez zly start systemu (cos uruchomione za wczesnie/pozno).Co do FBlita to proponuje linijke w shellu - c:stack 65536 badz w parametrach ikony zwiekszyc stos do tej wartosci. Powinno pomoc. W sumie dawno nie mialem do czynienia z FBlitem, ale polecam lekture (ale doglebnie) dolaczono do programu chyba nawet w ojczystym jezyku - naprawde mozna dzieki temu zaoszczedzic sporo czasu i nerwow.
Pozdawiam!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem