kategorie: A1200, Sprzęt
[#1] A1200 problemy z stacja po resecie
Witam jestem tu nowy chcialem sie przywitac ,zakupilem wlasnie po 21 latach przerwy ponownie amige 500 i amige 1200 , i mam taki problem z 1200 ze po guru meditation nie startuje stacja dyskow np wlozylem ostatnio lotusa 2 z ciekawości wiem ze nie chodzi na 1200 ale ogolnie po guru meditation nie startuje stacja i czasem po resecue na klawiszach ale bardzo rzadko , natomiast po guru nigdy nie startuje stacja, pamietam ze jak mialem 1200 to nie bylo takiego problemu , stacja panasonic ju 253 płyta główna rev 2b kickstart 39.106 pomóżcie co to morze byc i czy przejmowac sie czy odpuścić.
[#2] Re: A1200 problemy z stacja po resecie

@sent79, post #1

Na początek zamień stację między Amigami, i zobacz czy ta z A500 będzie działac w A1200.
[#3] Re: A1200 problemy z stacja po resecie

@_Skiba, post #2

stacja od 500 chinon cyka chwile czy5a i przestaje i nic sie nie dzieje ,uruchamialem teraz goteka i lotusa i po guru gotek startuje
[#4] Re: A1200 problemy z stacja po resecie

@sent79, post #3

Escom czy C= ta A1200?
[#5] Re: A1200 problemy z stacja po resecie

@sent79, post #1

A skąd to GURU?
[#6] Re: A1200 problemy z stacja po resecie

@_Skiba, post #4

nornalna commodore
[#7] Re: A1200 problemy z stacja po resecie

@sebbb, post #5

np jak lotusa wlozylem lotus 2 ale po guru stacja się uruchamiala jesli dobrze pamiętam ze starej 1200
[#8] Re: A1200 problemy z stacja po resecie

@sent79, post #1

To normalne w wielu przypadkach. Musisz zrobić zimny reset.
Gry OCS/ECS na A1200 odpalaj wchodząc do Boot Menu (po resecie naciśnij dwa klawisze myszki). "Wyłącz" AGA i Cache. Jeżeli nie pomoże, to użyj dyskietkowego kickstartu1.3. Spróbuj też poszukać innej dystrybucji danej gry, ponieważ ta którą używasz, być może jest zepsuta przez jakiegoś crackera.

Kolejnym rozwiązaniem jest HDD i WHDLoad.
[#9] Re: A1200 problemy z stacja po resecie

@sent79, post #1

Jeśli poza tym stacja działa, to nie ma problemu, bo u mnie na A600 też stacja nie zawsze wczytuje dyskietki zaraz po guru.
[#10] Re: A1200 problemy z stacja po resecie

@Andrzej Drozd, post #8

jeśli bym sie zdecydował na whdload to na 100% rozszerzenie musi być? nie ma szans na odpalenie niczego?
[#11] Re: A1200 problemy z stacja po resecie

@sent79, post #10

Rozszerzenie MUSI być. Minimum 2 mb fastu i tak to będzie za mało do niektórych gier.
Na 2 Mb raczej niczego nie uruchomisz. Najlepiej 8 mb fastu.
welcome!
[#12] Re: A1200 problemy z stacja po resecie

@sent79, post #7

przecież Lotus 2 działa na A1200
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem