[#1] KŁOPOTY Z BLIZZARD PPC
mam karte blizzard ppc i nastepujacy problem. przy wlozonej karcie system nie chce ruszyc z hd (wyskakuje komunikat o jakims bledzie)
gdzy odpalam z dyskietki workbbench to idzie, dysk jest widoczny, chociaz wiekszosc rzeczy jakie probuje uruchomic tez powoduje blad. co mam zrobic ?? :D. moja plyta glowna to 2b z Amiga Technologies. Pomocy :D
[#2] Re: KŁOPOTY Z BLIZZARD PPC

@jaro, post #1

Moze klopot z zla wesja setPatch lub czyms takim, podaj jakiego systemu uzywasz ? A moze cos nie tak z filesystemem na hd?
Ja mam os3.9 i uzywam napedow na scsi, wszystko smiga na ppc200MHz i 40/25MHz z BV
[#3] Re: KŁOPOTY Z BLIZZARD PPC

@Siwy, post #2

mam os3.0, hd bezppc idzie bez problemu. nie wprowadzalem zadnych zmian w systemie bo nie wiem co mialbym zmieniac aby to ppc mialo hulac
[#4] Re: KŁOPOTY Z BLIZZARD PPC

@jaro, post #3

Jest tego troche, zacznij od SetPatch, ja mam 44.17.
[#5] Re: KŁOPOTY Z BLIZZARD PPC

@Siwy, post #4

I niezapomnij poustawiac odpowiednio opcji w bootmenu blizzppc, klawisz 2 przy starcie amisi. :)
[#6] Re: KŁOPOTY Z BLIZZARD PPC

@Siwy, post #5

Klawiszem '2' to raczej wyîâczysz kartë;)
Aby wejôc w bootmenu karty przytrzymaj na starcie 'Esc'
[#7] Re: KŁOPOTY Z BLIZZARD PPC

@Siwy, post #4

To masz jakis stary. Pisales ze masz AmigaOS3.9, wiec powinienes miec tez najnowszy SepPatch. Ja mam w wersji 44.38.
[#8] Re: KŁOPOTY Z BLIZZARD PPC

@Krzysztof, post #7

Moze i stary, taki juz tam byl, jak bym mial nowego to bym podstawil :)
[#9] Re: KŁOPOTY Z BLIZZARD PPC

@Roman, post #6

OK, sorki za buga. przyznaje racje
[#10] Re: KŁOPOTY Z BLIZZARD PPC

@Siwy, post #8

To jaki ty masz ten system AmigaOS3.9? Na pîycie instalacyjnej AmigaOs3.9 owszem snajdziesz SetPatch w wersji: 44.2 i 44.13. Jednak jak zainstalujesz wszystkie BB to otrzymasz SetPatch w wersji 44.38. Wczeôniej byî jeszcze SetPatch w wersji 44.17 (to byîo chyba po BB1).
[#11] Re: KŁOPOTY Z BLIZZARD PPC

@Krzysztof, post #10

Widac nie mam wszystkich BB, mozesz mi doseslac tego setpatch'a. A z reszta problem z PPC ma Jaro a nie ja.
[#12] Re: KŁOPOTY Z BLIZZARD PPC

@Siwy, post #11

W BB2a (dla AmigaOS3.9) jest SetPatch 44.38.
Na pîycie instalacyjnej z AmigaOS3.9 jest jak juű pisaîem 44.16. A jeôli dobrze pamietam to w najnowszym BB dla AmigaOS3.5 byl SetPatch 44.17. Tak wiëc wszystko jest dostëpne. Tylko zainstaluj poprawnie BB2 dla AOS3.9.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem