[#1] Programy CDTV/CD32 na A1200
Witam,

Jakiś czas temu zdobyłem długo poszukiwaną przeze mnie płytę "Insight Dinosaurs" na CDTV/CD32. Niestety uruchamiając ją na mojej Ami, pojawia się tylko czarny ekran i nic się dalej nie dzieje.

Dlatego zacząłem się zastanawiać, czy jest możliwe uruchamianie programów przeznaczonych dla tych Amig na 1200?

Mój konfig: A1200, Blizzard 68040/40, 32 MB RAM, AGA

[#2] Re: Programy CDTV/CD32 na A1200

@AceMan, post #1

Do popularnych filesystemów CD są często dołączane symulatory, które udają bootowanie konsoli np. CacheCDFS czy AsimCDFS. Jest też komercyjny projekt32 oparty na uae. Na pewno nie wszystko da się uruchomić.
[#3] Re: Programy CDTV/CD32 na A1200

@AceMan, post #1

"Insight Dinosaurs" - to multimedialna encyklopedia o dinozaurach Jeżeli to o nią chodzi, to uruchamiała się na A1200 z AsimCDFS i 8MB FASTu. Może to Twój procek stanowi problem dla tego programu. Spróbuj powyłączać cache, ograniczyć ilość FASTu itd...
[#4] Re: Programy CDTV/CD32 na A1200

@APC74, post #3

No właśnie, co do tego AsimCDFS... ma ktoś może jakieś namiary gdzie to można ściągnąć? Googlam, googlam i nic... :)

[#5] Re: Programy CDTV/CD32 na A1200

@AceMan, post #4

szukaj ADFa
[#6] Re: Programy CDTV/CD32 na A1200

@AceMan, post #4

http://aminet.net/search.php?query=asimcdfs
http://www.cucug.org/amiga/aminews/1996/961207-asim.html

[#7] Re: Programy CDTV/CD32 na A1200

@MrT, post #6

No na aminecie jest coś, ale które to to właściwe? ;)

Pod drugim adresem nie działają linki downloadu.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem