[#31] Re: A1200, Zorro III Micronik i sprawa DMA

@Grzegorz Kraszewski, post #30

Ta, jeszcze obudowe wydlubac w garazu i komp jak ta lala bedzie ;)

[#32] Re: A1200, Zorro III Micronik i sprawa DMA

@reactor, post #31

Ale przecież do Efiki są gotowe obudowy - jak do każdej innej małej płyty głównej. To że pewien gostek przerobił sobie na obudowę starą stację dyskietek to inna para kaloszy. Ja do A1200 wydłubałem dwie obudowy (w tym jedną z drewna - serio :) ), co wcale nie znaczy, że do A1200 nie było dostępnych obudów. :)
[#33] Re: A1200, Zorro III Micronik i sprawa DMA

@wali7, post #32

Daj mi linka do obudow dla Efiki. Chce zobaczyc w co moge wcisnac swoj komputer, bo na razie jest w puszcze po sardynkach ;)

[#34] Re: A1200, Zorro III Micronik i sprawa DMA

@reactor, post #33

Płyta główna Efiki jest zdaje się w standardzie EPIC, więc trzeba szukać czegoś pod ten standard. Albo włożyć do jakiejkolwiek obudowy ATX, mictoATX, miniITX czy FlexATX. Efika wejdzie do każdej, bo jest sporo mniejsza...
trzeba wyzbyć się się myślenia w kategoriach A1200, która nie mieściła w obudowach od PC, a zrolować się jakoś nie chciała ;)
Ja na razie czekam - pojawi się MOS na Efikę, będą pierwsze opinie użytkowników, pobawię się tym u kogoś - to zastanowię się poważnie nad zakupem. Dopiero później pomyślę nad obudową :)
Generalnie w Polsce trudno kupić małą obudowę, Polacy jakoś lubią duże pudła ;) . Ale to pewnie się zmieni - podczas mojego pobytu w Kopenhadze zeszłej zimy zdecydowaną większość stanowiły małe komputerki - barebone i inne HomePC :) , myślę że i my przekonamy się do nich.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem