[#31] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #30

Sprawdze.
A poza tym zauwazylem ze prepcard rozpoznaje czytnik tylko wtedy kiedy jest wlozona karta.

[#32] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@vi-bee, post #29

moj czytnik z 4 gniazdami jest widziany jako 4 napedy. w ami bylyby unit 0-3
[#33] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@Valwit, post #32

A ten na PCMCIA w pececie jest widziany jako jeden dysk, ale niestety juz nie mam Amigi wiec dalsze badania zostaja zawieszone...

[#34] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@vi-bee, post #33

Czyli sama karta PCMCIA jako czytnik jest widoczna w systemie i karta jest widoczna jako napęd tylko jest problem z jej odczytem... Karty wg instrukcji sterownika do czytnika na Amidze nie sformatujesz. Kiedyś próbowałem to zrobić z CFem i się nie udało. A mi teraz coraz bardziej na tym zależy żeby sobie sprawić tę kartę jednak w komputroniku mi powiedzeli że nawet jakbym przyszedł do nich z kompem to i tak lipa, ponieważ karta jest dostępna na zamówienie i musiałbym bezwzględnie wpłacić 30zł żeby ją sprowadzili a potem kupić :/ Przed chwilką natrafiłem na taki opisik na stronce preteca. Najprawdopodobniej się j... znaczy pomylili :D

http://www.pretec.pl/index.php?lang=pl&pid=2&kid=3&id=PC51ADA

Ale piszą że jest to karta 8/16bit... Miało być z pewnością 16/32 ale to już świadczy że jest to karta zgodna z 16 bitami.
Kurcze... Pokombinuj coś z tymi unitami, musi coś w tym być... Co zrobiłeś z Amigą :>??

A co sądzicie o przelotce CF-SD?? http://trad.pl/pretec_itec_cf_allinone_adapter_cfallin1_1319169.html Nie jestem fanem rozwiązań typu "przelotka na przelotce" ale może... Nie wiem... Czytnik CF na PCMCIA mam...

Ostatnia modyfikacja: 07.07.07 03:05
[#35] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@Radek, post #34

Ale się męczycie :) A wystarczy kupić sobie do Amigi jakieś USB (Spider, Highway USB, Subway USB, Algor USB, czy Thylacine USB) i nie ma problemów z podłączeniem jakiejkilwiek karty pamięci.
[#36] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@kmilota, post #35

I wydać 450zł na subwaya? Bo moja Ami jest w desktopie ;) więc w grę wchodzi tylko port zegarowy...
[#37] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@Radek, post #36

Radek napisał(a):

> I wydać 450zł na subwaya? Bo moja Ami jest w desktopie ;) więc
> w grę wchodzi tylko port zegarowy...

A co za dużo? Dodatkowo nie musisz już kupować Poseidona :) Jest wliczony w cenę.
Zawsze możesz zainwestować w Amigę i ją trochę rozbudować. Jakbyś miał już sloty Zorro albo PCI w Amidze, byłoby taniej.
[#38] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@kmilota, post #37

Wystarczy mi 060/50, tylko ze zamiast 32MB fastu mogłoby być 64 albo 128... To wszystko... Nie potrzebuję nic na Zorro ani PCI. Chcę tylko odczytać zdjęcia z nowego aparatu bo chodzi na karty SD... No i Desktopówkę A1200 mogę schować do plecaka i jechać na wieś albo nad morze... Ale dobra - nie kontynuujmy tutaj tego tematu bo to nie ten dział!

To jak? Nikt nie potestuje tej karty?
[#39] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@Radek, post #34

> Pokombinuj coś z tymi unitami, musi coś w tym być... Co zrobiłeś z Amigą :>??

Amiga sprzedana, na razie siedze na laptopie ktory nawet AmiKita nie moze uciagnac :( Jak sie dorobie, kupie pegaza (albo efike jak mos na nia wyjdzie) czyli na nim tez PCMCI nie sprawdze.

BTW Czy UAE ma az takie wymagania ze PIII 1.13 GHz nie moze go uciagnac czy to wina tego ze AmiKit jest az tak odpicowany? A moze to kwestia grafy? Bo na brata athlonie 2.1 smiga az milo...

Ostatnia modyfikacja: 09.07.07 22:04
[#40] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@kmilota, post #35

Mam w planie zakupic sobie do Amigi czytnik kart SD pod USB. Czy mozesz mi powiedziec jak to wyglada od strony programowej?
Poseidon w wersji 2.x wystarczy do obslugi?
[#41] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@Phibrizzo, post #40

Tak. Poseidon2.x wystarczy. Ale możesz mieć nieraz problemy z transferem dużych plików. Od wersji 3 nie ma już problemów. A z Poseidonem3.8 hula mi każde urządzenie masowe podłączone pod USB. Nawet dysk twardy 400GB sformatowany pod NTFS.

A dlaczego jeszcze jesteś przy wersji 2? Zdaje się że pierwszy klucz działał do wersji 3.2.
[#42] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@kmilota, post #41

Masz moze jeszcze wersje 3.2 gdzies w swoich zbiorach? Chetnie bym ja wyprobowal.
[#43] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@Phibrizzo, post #42

[#44] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@Phibrizzo, post #42

Mam wszystkie. Jak nie znajdziesz to daj znać, to ci podrzucę po świętach. Teraz nie mam dostępu do Amigi. Jest oddalona ode mnie o 45km :)
[#45] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@kmilota, post #44

Niestety nie udalo sie, wiec bede bardzo wdzieczy.
[#46] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@vi-bee, post #43

To jest ostatnia wersja 3.8. Niestety bez nowszego klucza bedzie problem z uzywaniem.
[#47] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@Phibrizzo, post #45

Poszły na priv wersje 3.2 i 3.3. Sprawdź czy działają z twoim kluczem.
[#48] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@kmilota, post #47

Dzieki za pliki. Jednak po zainstalowaniu wersji 3.2 mimo ze moj orginalny klucz zostal rozpoznany otrzymalem komunikat:

Sorry, but this licence key is not valid for Poseidon V3.x!

:(:(
[#49] Re: Amiga i microSD albo Memory Stick Micro

@Phibrizzo, post #48

Faktycznie od Poseidona w wersji 3.2 potrzebny jest nowy klucz. Teraz sam to sprawdziłem w swoich kopiach majli do autora Poseidona. Napisz do autora, może mu się już odwidziało i łaskawie sprzeda ci nowy klucz.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem