[#1] Dwie karty PCMCIA w A1200???
Witam!

Czy spotkał się ktoś z Was z informacjami dotyczącymi możliwości podłączenia dwóch kart PCMCIA do slotu (oczywiście odpowiednio rozbudowanego o drugie gniazdo) w Amidze 1200?

Może ktoś ma jakieś schematy, adresy stron lub jakiekolwiek inne informacje czy takie coś jest możliwe (oprócz oczywiście w Erze :D ).

Pozdrawiam

[#2] Re: Dwie karty PCMCIA w A1200???

@cichym, post #1

...że tak zapytam, w jakim celu?

[#3] Re: Dwie karty PCMCIA w A1200???

@cichym, post #1

Hmmm... Nie spotkałem sie nigdy czymś takim na AMI... Nie wiem jak szeroka przestrzeń adresowa jest przeznaczona na obsługe złącza PCMCIA, obawiam sie jednak, że dokładnie taka, jaką karta potrzebuje (oczywiście moge sie mylić, gdyż PCMCIA.device posiada pole UNIT, co nasuwa skojarzenie, że można wpisać tam watość wyższą niż "0")...

Ciekaw jestem, czy zabierze głos ktoś, kto sie tym bawił i wie na pewno... :)

Pozdr!!

Ostatnia modyfikacja: 11.12.06 23:09
[#4] Re: Dwie karty PCMCIA w A1200???

@sipowitz, post #2

A proszę bardzo, już odpowiadam:

- do pierwszego slotu na stałe wkładam kartę sieciową na PCMCIA
- do drugiego przejściówkę CF-PCMCIA

W wyniku tej operacji mam jedno i drugie, bez żonglowania kartami

Podsumowując: WYGODA.

[#5] Re: Dwie karty PCMCIA w A1200???

@quantor, post #3

Dzięki za odpowiedź.

Właśnie, ciekawe czy ktoś wie z całą pewnością i może się wypowiedzieć?

Pozdrawiam.

[#6] Re: Dwie karty PCMCIA w A1200???

@cichym, post #5

Czyli nikt nic nie wie na ten temat?

Szkoda :(

[#7] Re: Dwie karty PCMCIA w A1200???

@cichym, post #6

Dual-Slot PC Card* Expansion Pack do iPAQ-a (This allows users to add industry standard PCMCIA and Compact Flash Cards...)

http://www.bmsoftware.com/hardware/pdas/jacketdualpcmcia.htm

-----------------------------------

PM-1054A DUAL PCMCIA SLOT PC/104-Plus SBC PCB

3.5”L X 3.8”W (90 mm x 96 mm) PC/104 DUAL PCMCIA Module

Dual PCMCIA Dual PCMCI /CardBus to od Sensoray Co. Inc.

SCM DUAL PCMCIA R/W DRIVE(MISC PC) - raczej nie do dostania

Starczy? Mogę więcej ;) :P

UUUPS nie te okienko ;) Wykreślić poniższe - pisanie jednocześnie na kilku forum jest złe...
{Na koniec mała uwaga - przy używaniu więcej niż jednej karty PCMCIA należy, o ile jest to możliwe, przypisać im "kanały" nie powiązane ze sobą (np. 1, 6, 11) bo inaczej transfery (i tak przecież żałosne) spadną "na pysk".} <- tego tu nie było... :P

Ostatnia modyfikacja: 13.12.06 22:14
[#8] Re: Dwie karty PCMCIA w A1200???

@APC74, post #7

Nie sądzę, aby miało szanse to działać w Ami...

[#9] Re: Dwie karty PCMCIA w A1200???

@Marek Szyprowski, post #8

Dlaczego uważasz, że nie ma szans aby to działało w Amidze?

[#10] Re: Dwie karty PCMCIA w A1200???

@cichym, post #9

Bo karta PCMCIA jest w Ami obsługiwana dość specyficznie. Ma na sztywno przypisane adresy, przerwanie, etc. W Ami nie ma szyny ISA do której w PC są podłączane tak naprawdę karty PCMCIA. W Ami ciężko byłoby odróżniać obie karty.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem