[#1] Kamerka USB w klasyku
Jak w temacie. Czy ktoś używał i może coś polecić pod USB? Software to stos Posejdon i chyba VHI?
[#2] Re: Kamerka USB w klasyku

@radzik, post #1

link Jedyne co mi na myśl przyszło, ale nie pamiętam czy to do kamerek usb czy na ethernet (lan).
[#3] Re: Kamerka USB w klasyku

@radzik, post #1

Ja znalazłem coś takiego - LINK
[#4] Re: Kamerka USB w klasyku

@Sir_Lucas, post #3

Generalnie, pytanie jest czy da się jakaś kamerkę pod USB podłączyć. Próbowałem z jedna moja, ale niestety jest nie obsługiwana.
[#5] Re: Kamerka USB w klasyku

@radzik, post #4

Lista kamer obsługiwanych link
Tu nawet taka jest link

Ostatnia aktualizacja: 02.11.2016 13:12:02 przez Jacol
[#6] Re: Kamerka USB w klasyku

@Jacol, post #5

Czytam i czytam i nie znalazłem listy obsługiwanych urządzeń... Ta kamerka z ebay to chyba niestety zbyt mierna jest aby zrobić z niej jakikolwiek użytek.
[#7] Re: Kamerka USB w klasyku

@radzik, post #6

http://www.e3b.de/usb/main_supported_e.html szukaj "DigiCams".
Ale wybór jest nędzny. Dodam, że w czasach kiedy pisałem magisterium (a nieco czasu już minęło) i miałem nieco do czynienia z kamerami i pozyskiwaniem obrazu - kamera wskazana w tabelce: USB Tower Lego - była podłym szmelcem :D. Dawała 320x200, strasznie zamglone i o żałosnej jakości kolorów. Zapewne zdobycie jej dzisiaj tez było by nie lada wyczynem :). Wbudowana kamera w mojego lapka z 2005 dawała zdecydowanie lepszy obraz, mimo ze jakością nie grzeszyła :). Reszty wypisanych tam kamerek nie znam.
[#8] Re: Kamerka USB w klasyku

@radzik, post #6

W sumie nie wyobrażam sobie jaki użytek mógłby być z jakiejkolwiek pod AmigaOS.
[#9] Re: Kamerka USB w klasyku

@radzik, post #6

Klikasz z lewej na USB potem na górze w oknie na Device list i wyszukujesz sprzęt który cię interesuje a który jest obsługiwany poprzez USB. Faktycznie lipne ale zawsze coś.
[#10] Re: Kamerka USB w klasyku

@agrajek, post #8

Być może podobnie do kolegi od konsol, wyobrażasz sobie Amigę jako klawiaturkę na dyskietki z procesorem 68000.
Jeżeli Vampire osiągnie 200 MIPS, to spokojnie będzie można bawić się kamerką w rozdziałce np. 160x100. Przy czym 200 MIPS uciągnie filmy VCD.
A tymczasem można testować na WinUAE.
AmigaOS nie ma tu nic do rzeczy, tylko oprogramowanie i prędkość procesora.OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem