[#1] szara czcionka i szare tło :/
Nie wiem jak się pozbyć tego problemu. Szczególnie dobrze to widać na przykładzie AmiTradeCenter.

Jak zmienie kolor czcionki, to zmieniają mi się jasne krawiędzie przycisków. czy można to zmienic w opcjach mui

[#2] Re: szara czcionka i szare tło :/

@QkiZ, post #1

Na zamieszczonej fotce wyraznie widac, ze czcionka jest niewiele jasniejsza niz tlo na ktorym sie znajduje. Jako, ze ATC dziala pod MUI proponuje uruchomic ATC jednoczesnie z preferencjami "magica" i tam zmienic ustawienia - przycisk przez TEST bedzie pokazywal rezultat zmian w srodowisku MUI. Moze tez tak byc, ze preferencje srodowiska, ktorego uzywa ATC sa inne niz "ogolnie przyjete" dla MUI. W tym wypadku kliknij na gadzet MUI w ATC (jak na zalaczonym grabie to czwarty od lewej) i wybrac pole settings/ustawienia i z tego poziomu przekonfigurowac MUI. Powodzenia! :D

PS.

Sorki, ze malo "lopatologicznie" (bo chyba na to liczyles?), ale nie mam MUI pod reka, zeby dokladnie Cie poprowadzic... . Metoda prob i bledow RULEZ! :D

Ostatnia modyfikacja: 16.12.06 16:03
[#3] Re: szara czcionka i szare tło :/

@Lokaty, post #2

no ok, ale to ja i wcześniej wiedziałem. w mui nie można nigdzie zmienić koloru czcionki który jest kolorem jasnej krawędzi przycisku. mogę oczywiście zmienić ten kolor, ale zmienię go globalnie: czyli i kolor czcionki i kolor krawędzi przycisków psując wygląd systemu. pytanie brzmi teraz: jak zmienić kolor czcionki, aby nie zmieniać koloru jasnej krawędzi przycisków.

[#4] Re: szara czcionka i szare tło :/

@QkiZ, post #3

W ustawieniach ATC SETTINGS->COLORS mozna dowolnie ustawic kolor nazwy plikow i katalogow.
[#5] Re: szara czcionka i szare tło :/

@Norbert, post #4

no ok, problem z atc rozwiązany, ale w innych programach MUI to może dalej występować. najbardziej jest to widoczne w preferencjach MUI.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem