LIBS:datatypes/binary.datatype - FAIL
@peceha, post #1
@MDW, post #2
@peceha, post #4
@forge, post #6
@MDW, post #2
Może mi ktoś wyjaśnić co to właściwie jest to binary.datatype?To jest datatyp, który wyświetla dowolny plik w hexach. Jest używany jako „datatyp ostatniej szansy”, który wchodzi do akcji, gdy żaden inny nie ma ochoty wyświetlić pliku. Jego nagła, a nieoczekiwana niezbędność może być związana z użyciem nowszej datatypes.library niż standardowa.
@Krashan, post #8
@MDW, post #9
Człowiek wczytuje do np. MultiView JPEGa, jpeg.datatype go nie rozpoznaje i co, wtedy binary.datatype tłumaczy ten nierozpoznany zbiór bajtów tak żeby jpeg.datatype go zrozumiał?Nie. Jeżeli z jakiegoś powodu jpeg.datatype go nie rozpoznał, to wtedy binary.datatype pokaże Ci w oknie MultiViewa zwykłego hexdumpa pliku.
@MDW, post #11
To ciekawa jest sytuacja gdy jest jpeg.datatype i MultiView nawet nie próbuje go użyć jeżeli nie ma binary.datatype
@MDW, post #11
To ciekawa jest sytuacja gdy jest jpeg.datatype i MultiView nawet nie próbuje go użyć jeżeli nie ma binary.datatype.Myślę, że w tym miejscu przeszliśmy z rzeczowej rozmowy do śmieszkowania, co niespecjalnie mnie zachęca do kontynuacji. Mimo wszystko – nie wiesz czy MultiView nie próbuje użyć jpeg.datatype. Pewnie próbuje, ale z jakiegoś powodu (nietypowy JPEG, źle zainstalowany datatype, kiepsko napisany datatype...) nie używa.
@Krashan, post #16