kategoria: A500
[#1] Proste turbo do A500 (bez FAST-u i IDE)
Mam A500 z przystawką Mega Ram HD, czyli 8MB FAST, dysk twardy oraz seryjny procesor (do tego 2MB CHIP i Kickstart 3.1). I ten procesor fajnie by było trochę przyspieszyć. Czy istnieje jakieś (dostępne) turbo do A500 (minimum 68000 14MHz, a idealnie to 68020), które jest montowane w podstawkę procesora i z którym będzie współpracowała przystawka Mega Ram HD ? Turbo nie musi mieć swojego FAST-u i kontrolera IDE, bo te mam we wspomnianej przystawce.
[#2] Re: Proste turbo do A500 (bez FAST-u i IDE)

@g0trek, post #1

Istnieje procesor MC 68010 12 MHz Motoroli (mam taki) został wymontowany z jakiejś centrali telefonicznej. Jednak podmiana go nie przyspieszy. Potrzebny jest jeszcze jakiś układ który go przyspieszy.
[#3] Re: Proste turbo do A500 (bez FAST-u i IDE)

@g0trek, post #1

Można spróbować Wicherka14 (poszukaj tu na forum). Ale warto by sprawdzić przed zakupem bo np. nie działa z Supra RAM 500RX, który posiadam (Wicherka14 też). Jak chcesz sprawdzić to zapraszam na Natolin z Amigą, możemy włożyć i sprawdzić.
[#4] Re: Proste turbo do A500 (bez FAST-u i IDE)

@g0trek, post #1

tf520 temat na eab twitter Autora.
[#5] Re: Proste turbo do A500 (bez FAST-u i IDE)

@perinoid, post #3

Dzięki, znalazłem wątek, więc poczytam o tym rozwiązaniu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem