[#1] Ile warta taka A500 ?
Znalazlem u kumpla A500 z boxem, rozrzerzeniem pamięci 2MB Elboxu, dyskietkami itp. Ile moze byc warta taka A500 ?

Zdjęcia:
http://img117.imageshack.us/img117/3007/dsc00875xh4.jpg
http://img367.imageshack.us/img367/90/dsc00876gh4.jpg

PS. Z gory dzieki za szybkie odpowiedzi !

[#2] Re: Ile warta taka A500 ?

@Cichy, post #1

Czy ja wiem, porównując z cenami A500 na Allegro jakieś 30-50zł zależnie od pełnej zawartości kompletu...np. chodzi o to czy zawiera modulator TV, joye (ilość), mysz, jakieś dodatkowe bajery :)
[#3] Re: Ile warta taka A500 ?

@Cichy, post #1

dla jednych majatek, a dla innych link. sprawdz ceny na aukcjach.

[#4] Re: Ile warta taka A500 ?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #3

Skolman-filmik widzialem...Masakra . Szkoda,ze ludzie maja ten sprzet w d... . Co do tej A500 to gosciu dodaje do niej:
• zasilacz
• myszke
• kabel łączący komputer z telewizorem
• 2 joysticki (Scorpion i Python)
• dyskietki z grami i programami (ok.100)
• różne instrukcje obsługi

Chce za to 70zl, ale to raczej duzo (1/2 A1200)

[#5] Re: Ile warta taka A500 ?

@Cichy, post #4

ja wiem 70 dych to chyba racjonalna cena - amiga na fotce wydaje się jak w bdb stanie - do tego box też w niezłym stanie- z boxem za taką amigę można wyciągnąć z 50zeta + jakieś 30zetków za rozszeżenie 2 MB (na allegro to żadkość a w amigowych sklepach drogie to, na allegro pojawiaja się praktycznie tylko rozszeżenia o 512KB) - nie mówiąc już o reszcie gratów (zasilacz zapewne ciężki - dużo lepszy od tych od A600/1200 więcej pociągnie, o ile pamiętam chyba ma 60W). Amigową myche teraz kupisz za średnio ok15zł na allegro ( z kosztem wysyłki) O joy'e też teraz ciężko a tu masz dwa - na allegro też będziesz musiał wybulić na nie z 15 zetka(jeśli by ci były potrzebne) + masa dyskietek. Opłaca się jeśli ci potrzeba tych gratów i jeśli potrzebna ci A500:)

Ostatnia modyfikacja: 26.12.06 22:02
[#6] Re: Ile warta taka A500 ?

@Cichy, post #1

Dla mnie?

Z nienaruszonymi plombami gwarancyjnymi - dużo. Z naruszonymi - tyle, ile koledzy powyżej proponowali.
[#7] Re: Ile warta taka A500 ?

@Daclaw, post #6

Z tego co się orientuję to nie istnieje A500 z 2,5MB RAM i oryginalną plombą gwarancyjną...
[#8] Re: Ile warta taka A500 ?

@HiMark, post #7

No nie. ;)
[#9] Re: Ile warta taka A500 ?

@HiMark, post #7

tylko że to rozszeżenie elboxu w rzeczywistości to 1,5MB - poprostu rozszerza do 2MB a łącznie widoczne jest wszystko jako 1mb chip i 1 mb slow ram - miałem kiedyś amigę 500 z plombami i plomb "na klapce" pod spodem nie było (podobnie jak na złączu expansion). Zeby pamięć ta była widoczna tylko jako chip trzeba by jednak zerwać te plomby i coś tam poprzerabiać - podobnie jak byśmy chcieli żeby było tam 2,5MB - pzdr
[#10] Re: Ile warta taka A500 ?

@zangief, post #9

Zeby miec w A500 2MB CHIP trzeba miec AGNUSA z A500+ i jeden kabelek (albo 2) do GAREGO podpiete ;)
[#11] Re: Ile warta taka A500 ?

@zangief, post #5

(zasilacz zapewne ciężki - dużo lepszy od tych od A600/1200 więcej pociągnie, o ile pamiętam chyba ma 60W)

Tzw. ciezki zasilacz jest slabszy od lzejszych. Najmocniejszy jest wlasnie ten lekki od A500. Mam taki. Lekki od A1200 tez nie jest zly, przynajmniej ja nie mialem z nim klopotow. Ogolnie poluj na A1200 :D, dasz nie wiele wiecej a roznica spora :).

[#12] Re: Ile warta taka A500 ?

@Korni, post #11

Cięzki=duze trafo
Lekki=impulsowy :)
Ciezki ogolem zuzywa wiecej pradu i ma mniejsza sprawnosc...ale ma raczejj mniejsze szanse uszkodzenia przy znamionowym obciazeniu i zasilaniu.
[#13] Re: Ile warta taka A500 ?

@Cichy, post #1

Ja bym za taki zestaw dał do 80 złotych. Aczkolwiek nie orientuję się w rynku amigowym, moja A500 mi starczyła i nie potrzebowałem nic dokupować.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem