kategoria: A500
[#1] HDD do A500 kilka pytań
Stałem się szczęśliwym posiadaczem rozszerzenia GVP HD8+ Impact Series II z fabrycznym dyskiem w środku i 4MB pamięci. Podłączone to mam do zwykłej A500 z 1MB.

Mam kilka pytań, które świadczą o tym że nie miałem wcześniej do czynienia z tym sprzętem.

1. Jak wygląda przygotowanie takiego dysku do pracy, czyli partycjonowanie i instalowanie systemu WB 1.3, tak by bez problemu się bootował ? (mile widziane linki z opisem).

2. Czy w związku z tym, że Workbench wyświetla mi Kickstart 34,5 jest możliwość zainstalowania wyższych systemów, np. WB 3.1 ? (wygląda na to, że rozszerzenie ma własny kick (?)).

3. Są jakieś gry, dema które wykorzystują te dodatkowe 4MB pamięci ?

4. Do czego służy przełącznik na samym rozszerzeniu GAME SWITCH <> AUTOBOOT ?
[#2] Re: HDD do A500 kilka pytań

@wlodi5, post #1

1 i 1.3: http://amiga.resource.cx/exp/impact500mk2 za pomocą tej dyskietki przygotujesz sobie dysk. Możesz zainstalować nawet WB 1.3 i będzie bootować.
2. Do 3.1 potrzebujesz kickstartu 3.1
3. Whdload i niektóre gry.
4. Po prostu po przełączeniu w tryb game switch zobaczysz łapkę z dyskietką (to jest dla zachowania kompatybilności i oszczędzaniu dysku).

Ostatnia aktualizacja: 26.12.2016 14:31:18 przez PrzemasIII
[#3] Re: HDD do A500 kilka pytań

@PrzemasIII, post #2

Dziękuję Ci za odpowiedź. Rozumiem, że WHDLoad tylko od kicka 2.0 ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem