[#1] Frying Pan i zapis danych
Próbuje w wersji tego programu 0.41 zapisać dane na dysk, ale program cały czas tworzy mi płyty audio, nawet jak wrzucam zwykłe pliki (pomijając już to nic nie odtwarza jak próbuje później odpalić taką płytę w odtwarzaczu). Jak próbuje w karcie "ścieżka danych/audio" ustawić "plain data" to nie mogę, bo cały czas mi pokazuje "RAW Audio". Co zrobić

[#2] Re: Frying Pan i zapis danych

@QkiZ, post #1

Na początek proponuję użyć wersji 1.0a.
[#3] Re: Frying Pan i zapis danych

@mailman, post #2

tak jak myślałem, program robi to samo. nagrywa audio mimo że podaje mu pliki danych. jest nawet jeszcze gorzej, bo nie widać opcji wyboru rodzaju dysku, czy to ma myć dane, audio, video czy co.

[#4] Re: Frying Pan i zapis danych

@mailman, post #2

Przydałaby się też aktualizowana lista obsługiwanych przez FP nagrywarek.
Chciałbym sobie kupić, a nie wiem która z dostępnych na rynku będzie na pewno działać.

[#5] Re: Frying Pan i zapis danych

@Olek, post #4

Stosowna lista już jest - tutaj. Ludzie muszą tylko nauczyć się, że ona stworzona została przez użytkowników i dla użytkowników.

Apeluję do nadsyłania swoich konfiguracji sprzętowych (chodzi o nagrywarki), abyśmy mogli zaktualizować ten artykuł do obecnych realiów. Każdy ma przecież jakąś wypalarkę i jakoś lepiej lub gorzej mu to działa.
[#6] Re: Frying Pan i zapis danych

@QkiZ, post #3

Napisz po kolei jak to robisz. Problem na pewno wynika z nieznajomości obsługi programu.

Jeśli chodzi Ci o np. nagranie kilku katalogów z twardego dysku to robisz to za pomocą zakładki ISO Builder.

Aby zapisać na płytce katalog z zawartością należy wcisnąć ADD i w requesterze otworzyć żadany katalog _bez wybierania żadnego pliku_ i kliknąć OK. Następnie przechodzisz do okienka write i klikasz WRITE. I tyle...

Ostatnia modyfikacja: 07.01.07 18:58

Ostatnia modyfikacja: 07.01.07 19:00
[#7] Re: Frying Pan i zapis danych

@mailman, post #5

Prędzej tu: http://www.ppa.pl/opisysprzetu/opisy.php

[#8] Re: Frying Pan i zapis danych

@Kaczus, post #7

Też.

Choć masz rację. W tamto miejsce lepiej, a ja to po prostu dopiszę do tamtego.

Ostatnia modyfikacja: 07.01.07 20:50
[#9] Re: Frying Pan i zapis danych

@il_capitano, post #6

no i tak robie i za każdym razem powstaje mi płyta audio. Zobacz:

zaznaczam pliki, wybieram tryb zapisu ścieżek "plain data/mode 1", a program cały czas wyświetla raw audio, co później się okazuje po nagraniu płyty.

[#10] Re: Frying Pan i zapis danych

@QkiZ, post #9

W tą zakladke dodaje sie obrazy ISO i mp3 do wypalenia na AUDIO.
To co ty chesz wypalic wstawia sie do KONSTRUKTOR OBRAZOW ISO
[#11] Re: Frying Pan i zapis danych

@Norbert, post #10

No i problem rozwiązany :)
[#12] Re: Frying Pan i zapis danych

@Norbert, post #10

bardziej pokrętnego sposobu wypalania płyt nie widziałem. gorzej jak ktoś nie ma miejsca na stworzenie iso na dysku, a akurat musi coś nagrać. :P

[#13] Re: Frying Pan i zapis danych

@QkiZ, post #12

Iso tworzone moze byc w locie.

[#14] Re: Frying Pan i zapis danych

@Kaczus, post #13

jak tą opcje włączyć

[#15] Re: Frying Pan i zapis danych

@QkiZ, post #14

Jak nie zapomne to w domu sprawdze, bo w nowej wersji pozmienialy sie nazwy i chyba nawet nic zaznaczac nie trzeba. Po prostu wrzucasz pliki, ew edytujesz parametry, nastepnie przechodzisz na zakladke write i wypalasz plyte.... Przeciez to jest logiczne...

[#16] Re: Frying Pan i zapis danych

@QkiZ, post #14

Jesli chcesz zrobic ISO to wciskasz BUILD IMAGE ale jesli nie, to dajesz WRITE i wypalana jest plytka "w locie"
[#17] Re: Frying Pan i zapis danych

@QkiZ, post #12

QkiZ
bardziej pokrętnego sposobu wypalania płyt nie widziałem. gorzej jak ktoś nie ma miejsca na stworzenie iso na dysku, a akurat musi coś nagrać.

Co w tym pokrętnego? Ładnie i wygodnie tworzysz sobie strukturę katalogów i plików jaką chcesz mieć na płycie, a później w zakładce Write klikasz raz i leci. Nie trzeba robić żadnego tymczasowego ISO na HD.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem