[#1] Aktualizacja Amiga OS z 3.1 do 3.9
Czołem,

Jestem świeży i dlatego proszę o wyrozumiałość. Staram się przerobić moja "malinką" (Raspberry Pi 3) w Amigę 1200. Zainstalowałem Amiga OS w wersji 3.1 i niby jest ok a teraz próbuję zaktualizować do 3.9. Niestety, ale system nie widzi stacji CD ROM. Próbowałem użyć trzech różnych rozwiązań - IDEFix97, AmiCDROM 1.15 oraz Amicdfs 2.40 i nic nie dało rezultatu. Przy tych dwóch pierwszych otrzymywałem komunikat jak poniżej:

Proszę o pomoc.
PS. Jeśli wybrałem zły dział, to proszę o przeniesienie do odpowiedniego.

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2017 11:32:12 przez Piana
[#2] Re: Aktualizacja Amiga OS z 3.1 do 3.9

@Piana, post #1

Czy masz plik Installer w katalogu C?
[#3] Re: Aktualizacja Amiga OS z 3.1 do 3.9

@Kitech, post #2

Niestety, ale nie ma. W plikach lha (ściagniętych z AMiNetu) też takiego pliku tego nie ma.
No i jestem w kropce.
[#4] Re: Aktualizacja Amiga OS z 3.1 do 3.9

@Piana, post #3

Jest na dyskietce "Install" z OS 3.1
[#5] Re: Aktualizacja Amiga OS z 3.1 do 3.9

@Kilos, post #4

Albo na Aminecie, wersja 43.3 - link
[#6] Re: Aktualizacja Amiga OS z 3.1 do 3.9

@Piana, post #1

jest na płycie z os 3.9
[#7] Re: Aktualizacja Amiga OS z 3.1 do 3.9

@Dorian3d, post #6

Trudno odpalić płytę jak nie ma dostępu do CD-ROMu
@op IDEFix ci nie jest w ogóle potrzebny. Po co go instalujesz?
[#8] Re: Aktualizacja Amiga OS z 3.1 do 3.9

@_arti, post #7

Czemu a nie da się zamontować obrazu.
[#9] Re: Aktualizacja Amiga OS z 3.1 do 3.9

@Piana, post #1

Musisz dodać w UAE CD-ROM oraz uruchomić instalator np. z CacheCDFS. Możesz tez dodac CD-ROM jako dysk, poprzez "dodaj folder" i ustawieniu go jako CD0:

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2017 14:05:56 przez sanjyuubi
[#10] Re: Aktualizacja Amiga OS z 3.1 do 3.9

@Piana, post #1

Zainteresuj się tym pakietem 911 Maker a dokładnie dyskietką Extras Video z działania. Strona domowa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem