kategoria: A1200
[#1] ACA1221EC maprom i dyski powyżej 4GB
Witam,
korzystam z pakietu ClassicWB, mam kartę CF 8GB podzieloną na 3 partycje. Aby móc korzystać z całości dostępnej powierzchni dysku podmieniłem scsi.device na dostarczoną z CWB wersję 43.24. Po zakupie karty ACA1221EC system przestał wstawać - czarny ekran i koniec. Wyłączyłem ładowanie scsi.device z katalogu DEVS i Amiga z ACA wstała. Zauważyłem że karta ACA po włączeniu komputera wczytuje kickstart do pamięci , robi restart i uruchamia system z zmapowanym kickiem. Zakładam że przy próba załadowania scsi.device powoduje zwis. Niestety nie ma żadnego oprogramowania do tej karty, nie jest dostępny soft który może wyłączyć tą funkcjonalność. Jedyna zworka na karcie powoduje przełączenie w tryb umożliwiający jej sflashowanie , w którym widoczne jest tylko 1MB ram i wyłącza maprom. Z oczywistych względów nic to nie daje. Pomyśłałem żeby wstawić do Amigi kick z spatchowanym scsi.device i to by pewnie załatwiło sprawę, jednak na allegro jest dostępny taki kick bez workbench.library. No i zastanawiam się czy skoro system/ACA nie wstaje z podmienionym scsi.device to czy wstanie bez tej biblioteki ? Moze ktoś miał podobny problem ?
[#2] Re: ACA1221EC maprom i dyski powyżej 4GB

@darque, post #1

Jak masz czas i chęci to spróbuj zainstalować BetterWB i sam dodasz sobie do systemu to co chcesz.
W CWB jest ogrom softu i trochę namieszane IMHO.
[#3] Re: ACA1221EC maprom i dyski powyżej 4GB

@Jacenty, post #2

Dzięki, spróbuję zainstalować w wolnej chwili.
[#4] Re: ACA1221EC maprom i dyski powyżej 4GB

@darque, post #3

Zakupiłem kicka z spatchowanym scsi.device. ClassicWB uruchamia się i widzę partycje powyżej 4 GB. To rozwiązało problem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem