[#1] CF i HDD
Nie mogę uruchomić CF i dysku jednocześnie.

Konfiguracja:
1) Primary Master: CF
Primary Slave: CD
Secondary Master: DVD
2) Primary Master: CF
Primary Slave: CD
Secondary Master: HDD
Secondary Slave: DVD
3) Primary Master: CF
Primary Slave: HDD
4) Primary Master: HDD
Primary Slave: CF

Ad.1) DZIAŁA
Ad.2) NIE DZIAŁA - w systemie jest wszystko oprócz HDD
Ad.3) NIE DZIAŁA - system uruchamia się z CF ale partcji HDD nie widać (chociaż HDTooBox wykrywa oba urządzenia)
Ad.4) DZIAŁA (???)

Komputer: A1200 ROM3.0 030 4MB Fast
Do podłączenia urządzeń używam specjalnie skonstruowanej taśmy na 4 urządzenia IDE oraz programu IDEFix97.

Jak zrobić żeby dodatkowy dysk był widoczny na Secondary Master/Slave (HDToolBox na scsi.device go nie widzi)?
[#2] Re: CF i HDD

@dolek, post #1

Zdarzało mi się że po podłączeniu drugiego dysku ten pierwszy HD w starym HDToolboxie dostawał status Changed i nie montowały się partycje z drugiego. Wystarczało wejść na pierwszy i odznaczyć Bootable i zaznaczyć ponownie, zapisać zmiany i już było OK.
[#3] Re: CF i HDD

@Sylwester, post #2

Ta metoda pomagała jak miałem na Primary Master HDD a na Primary Slave CF po zamianie to już nie działało.

Ja potrzebuję podłączyć HDD do Secondary Master lub Slave ale wtedy nawet HDToolBox go nie widzi (napędy CD i DVD działąją jak podłączę do Secondary).
[#4] Re: CF i HDD

@dolek, post #3

Do podłączenia urządzeń używam specjalnie skonstruowanej taśmy na 4 urządzenia IDE

Kiedyś na giełdzie bardzo kumaty facet powiedział mi że taki twór nie ma prawa działać. Ale faktem jest że toto działa przez jakiś trik i znane były przypadki że niektóre HDD nie chciały ze sobą współpracować. Jak masz możliwość wypożyczenia Fastaty to spróbuj przez nią.
[#5] Re: CF i HDD

@dolek, post #1

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem