kategoria: Sprzęt
[#1] GoldenImage hand scaner - sterowniki
Poszukuję sterów do tego ustrojstwa, chciałbym się pobawić :)
[#2] Re: GoldenImage hand scaner - sterowniki

@QUAD, post #1

Teoretycznie powinno działać z tym.

Co jakiś czas ktoś z Opola wystawia takowy skaner na licytację. Dwa razy ktoś kupił przez KT, ale za jakiś czas skaner znowu się pojawiał (pewnie nie działa )
[#3] Re: GoldenImage hand scaner - sterowniki

@tbone, post #2

Czy wiesz może gdzie mógłbym znaleźć sterownik do tego skanera?
Po podłączeniu do Amigi i wciśnięciu przycisku skanowania nie zaświeca się dioda.
Czy to normalne jak nie ma sterownika czy raczej skaner jest zepsuty?
[#4] Re: GoldenImage hand scaner - sterowniki

@Leon, post #3

Mam coś takiego, przynajmniej z wyglądu. Jako takich sterowników nie było, był tylko program graficzny (prosty) do obługi tego skanera i to z jego poziomu można było coś zeskanować i edytować. Nazwy programu nie pamiętam, skaner głęboko gdzies tam w piwnicy. Pamietam tylko, że program ten działał na kick-u 1.3 a na 2.0+ często zaliczał zwiechy.
[#5] Re: GoldenImage hand scaner - sterowniki

@AndrECHO, post #4

Narzędzie nazywa się DScanPRO i można je zobaczyć w tym dokumencie.
Niestety nie jestem w stanie go znaleźć w internecie.
[#6] Re: GoldenImage hand scaner - sterowniki

@Leon, post #5

To poszukaj tego "DaataScan Pro GS v2.02 (1992-01-02)(Pandaal)"
[#7] Re: GoldenImage hand scaner - sterowniki

@cholok, post #6

Dzięki wielkie już znalazłem, jutro przetestuję jak działa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem