[#1] Instrukcja Jak wykonać piggymod w Amidze 600
Witam wszystkich,
Proszę mi wybaczyć jestem tu nowy.Przekopałem trochę tematów związanych tu z piggy modem do Amigi 600,ale nie znalazłem konkretnej instrukcji wykonania takiej przeróbki.
Na zdjęciach na forum są pokazane układy scalone przylutowane i wyprowadzone przewody i wlutowane w odpowiednie miejsca na płycie głównej A600.
Bardzo bym prosił o szczegółowy opis tego piggy moda

Pamięci wyciągnę z s3 virge ten akurat ma pamięci,które będą pasować do piggy moda

http://allegro.pl/karta-pci-s3-virge-dx-on-board-q5e2bb-2m-i6158718778.html
[#2] Re: Instrukcja Jak wykonać piggymod w Amidze 600

@skofrant, post #1

A nie pomyślałeś o zakupie gotowego rozszerzenia do A 600 i to z zegarem zamiast bawić się w piggy mody i spieprzyć kolejna A600 ? Teraz te rozszerzenia są w przystępnej cenie.
[#3] Re: Instrukcja Jak wykonać piggymod w Amidze 600

@KrisbA, post #2

Z własnego doświadczenia nie polecam robić piggy moda, niechcący uwaliłem płytę główną (chyba-obecnie jest w naprawie). Architekt1200- skontaktuj się z nim, oferuje gotowowe rozszerzenie z zegarem czasu, bez, z gniazdem na indicision ecs- w korzystnych cenach.
Polecam 😀
[#4] Re: Instrukcja Jak wykonać piggymod w Amidze 600

@KrisbA, post #2

Jeżeli 100zł to przystępna cena za 1mb rozszerzenie do A600 to mało opłacalne.
Mam dobra stacje lutowniczą dam sobie rade jak będe miał dobrą instrukcje

Ps.Tak przy okazji... nie miałem jeszcze tego zaszczytu uwalenia Amigi:-]
[#5] Re: Instrukcja Jak wykonać piggymod w Amidze 600

@skofrant, post #1

Odradzam, zakup gotowe rozszerzenie pod klapkę.
[#6] Re: Instrukcja Jak wykonać piggymod w Amidze 600

@skofrant, post #1

to może zamiast piggyback'a na płycie głównej, zrób sobie własne rozszerzenie pod klapkę

link

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2017 19:30:13 przez charliefrown
[#7] Re: Instrukcja Jak wykonać piggymod w Amidze 600

@skofrant, post #1

Ja swój piggymod zrobiłem na odwróconej podstawce od pamięci.
Całość nakłada się na jedną pamięć na płytcie głównej i tylko trzeba przylutować 3 przewody w dość dostępne miejsca OK
[#8] Re: Instrukcja Jak wykonać piggymod w Amidze 600

@KRISS, post #7

O całkiem dobry sposób Masz jakąś swoją instrukcje;D?
chętnie skorzystam z porad
[#9] Re: Instrukcja Jak wykonać piggymod w Amidze 600

@charliefrown, post #6

Wygląda na to,że to jest instrukcja rozszerzenia chip ramu o 0,5 a nie o 1mb
[#10] Re: Instrukcja Jak wykonać piggymod w Amidze 600

@skofrant, post #9

Widocznie słabo szukałeś link
[#11] Re: Instrukcja Jak wykonać piggymod w Amidze 600

@skofrant, post #1

Nie polecam. Mam jedną Amigę z piggymodem i jest to z lekka kuriozalne rozwiązanie. Swego czasu Stryker sprezentował mi proste rozszerzenie pod klapkę. Dwie kości po pół mega i kawałek slotu pci z ładną i zgrabną płyteczką. Za 55 zł. Brakuje niestety zegara ale co mi tam.
[#12] Re: Instrukcja Jak wykonać piggymod w Amidze 600

@skofrant, post #9

nie sugeruj sie zdjeciem, pokazujacym 15xxxxx kB na belce. W opisie jest wyraźnie napisane o dodatkowym 1 MB Chip.
[#13] Re: Instrukcja Jak wykonać piggymod w Amidze 600

@skofrant, post #1

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem