kategoria: A1200
[#1] Czy kablem null modem możan również przegrać pliki whdload?
Witam mam pytanie do amigowców...Czy kablem null modem można również przegrac pliki whdload?
[#2] Re: Czy kablem null modem możan również przegrać pliki whdload?

@stefan77, post #1

Można to zrobić, ale transmisja będzie baaaaaardzo wolna. Jakiej Amigi chcesz do tego używać? Jeśli A600 lub A1200 to lepszy będzie czytnik CF lub karta PCMCIA Ethernet lub WIFI.
[#3] Re: Czy kablem null modem możan również przegrać pliki whdload?

@Sir_Lucas, post #2

A1200
[#4] Re: Czy kablem null modem możan również przegrać pliki whdload?

@stefan77, post #3

Pytam bo narazie jednej karty mi już nie widzi w porcie.Muszę kupic drugą...zastanawiam się nad alternatywą i wsumie jestem zdezorientowany.Kozaka amigowego zgrywał nie bede:)
[#5] Re: Czy kablem null modem możan również przegrać pliki whdload?

@stefan77, post #3

W takim razie, albo czytnik PCMCIA CF/SD lub karta PCMCIA Ethernet lub WIFI WPA2/AES.
[#6] Re: Czy kablem null modem możan również przegrać pliki whdload?

@Sir_Lucas, post #5

Dzękuje za odpowiedz.pozdrawiam seredecznieOK
[#7] Re: Czy kablem null modem możan również przegrać pliki whdload?

@stefan77, post #1

Nie warto myśleć nawet o takim rozwiązaniu. Kiedyś przerzucałem tak adf. Możliwe, że 1 adf był przesyłany ze 2 minuty. Nie pamiętam ... nie chcę pamiętać. To była trauma.

Jeśli nie czyta kart i jest z tym problem to można pomyśleć o podłączeniu dysku do pc. W systemie są pliki umożliwiające odczyt kart przez pcmcia?
[#8] Re: Czy kablem null modem możan również przegrać pliki whdload?

@misiek2, post #7

tak są...myśle ze to może byc wina karty...ponieważ próba odbywała się na karcie sdhc w adapterze do cf...ten z koleji w port pcmcia
[#9] Re: Czy kablem null modem możan również przegrać pliki whdload?

@stefan77, post #8

Ja tak korzystam. Mam adapter pcmcia, w to wkładam adapter cf - sd i uzupełniam adapterem na karty micro sd i wkładam kartę micro sdhc 8gb jak pamiętam. Działa
[#10] Re: Czy kablem null modem możan również przegrać pliki whdload?

@stefan77, post #8

A może mountlista niewłaściwa?
Masz wszystkie pliki do obsługi cf w pcmcia ?
[#11] Re: Czy kablem null modem możan również przegrać pliki whdload?

@misiek2, post #9

Mam adapter pcmcia, w to wkładam adapter cf - sd i uzupełniam adapterem na karty micro sd i wkładam kartę micro sdhc 8gb jak pamiętam.
Też mam taką składankę i też działa bezproblemowo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem