kategoria: Sprzęt
[#1] Szybkie pytanie na temat microswitchy w trumience
Witam Szanowne Grono!
Pytanie jest takie, jakiej wysokości powinny być microswitche, we wspomnianej w temacie myszy. Mam egzemplarz, w którym jeden przycisk jest wduszony maksymalnie (nic nie wystaje poza obudowę switcha) a drugi ma mniej więcej 4,5 mm (licząc guzik razem z obudową). Wnioskując po śladach na płytce żaden przełącznik nie jest oryginalny więc trudno jest się opierać na ich wysokościach.
PS Co by nie było niedomówień, chodzi mi o wymiar "h"

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2017 22:52:50 przez Malanow
[#2] Re: Szybkie pytanie na temat microswitchy w trumience

@Malanow, post #1

ze dwa dni temu też wymieniałem w swojej trumnience, brałem pierwsze lepsze jakie udało sie znaleźć w szufladzie. Akurat pasowały: 6mm x 6mm x 4,3mm.
Mysza działa wreszcie jak powinna.
[#3] Re: Szybkie pytanie na temat microswitchy w trumience

@MariuszK, post #2

Rysunek jest ok, taki mikroswitch w sklepie elektronicznym kosztuje ok. 70 groszy.
[#4] Re: Szybkie pytanie na temat microswitchy w trumience

@MariuszK, post #2

Akurat pasowały: 6mm x 6mm x 4,3mm.

Wlutowałem takie same, bo akurat takie udało mi się wylutować ze starego panelu kserokopiarki.
Dziękuję za pomoc!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem