@krzysiekk,
post #9
Na mojej 030/50 (Blizzard IV) z 64fastu i FastATA oglądanie mpeg małej rozdzielczości powiedzmy, że przypomina film (przy użyciu RivaAudio).
3ivx to slideshow mocniacki, ale pójdzie :D.
Zaś ostatnio sobie ściągnąłem teledysk Galaxie500 / Fourth Of July (się mi podoba muzyka też) no i jest w formacie MOV. Odpalam Moovida, uruchamiam i.. (030/50 cały czas hehe). Obraz praktycznie płynny, trochę tnie, ale się dobrze ogląda, puściłem sobie kilka razy bo nie mogłem uwierzyć, że na Amidze mej ;). Za to dźwięk czysty jak łza bez cięcia, full stereo.
Co do plików mp3, niestety max 22kHz mono. Na DeliTrackerze tnie jak się przewija okno gdzieś, na Prayerze2 (autorstwa tej miłej enteligentnej pani - tja :P) nawet jak ustawię priorytet na najwyższy to czasem i tak może ciąć.
Ogólnie 030/50 fajna, dobra karta, ale nie oszukujmy się, przerobienie mp3->audio pod SecondSpin albo MakeCD dla standardowej długości utworu (4/5 minut trwania) to przerabianka na około 15 minut.
Punkt programu, jeżeli chodzi o gołą Amigę to boję się powracać myślami do tego jak było wolno :). Alien Breed 3d II jak nie ten ;).
Teraz ukazał się IBrowse 2.4, ale moim zdaniem kicha, no CSS, słaby JavaScript. Programy cały czas wychodzą, "niestety" coraz częściej nie pod rasowego classica z OS 3.1 ale trzeba iść z postępem, dobrze, że postęp jess.