Przeczytałem dobre kilkanaście FAQów i zdobywszy TwinExpressa i kabelek nullmodem z allegro, pełen zapału zabrałem się do zgrywania swoich ulubionych gierek z ADFów na dyskietki.
Jako że mam tylko 1mb ram w amidze (A600), szukałem softu, który pozwoli mi nagrać obraz dyskietki z PC prosto do stacji w amidze.
Po długich poszukiwaniach i próbach wybrałem do tego programik ADFsenderTerminal i TransWarp. Zrobiłem wszystko dokładnie jak tu: http://www.e-service.net.pl/nfsk/narzedzia/amiga.html .
a) Odpaliłem transwarpa na amidze (wcześniej wysłanego na dyskietkę zakupionym twinexpressem - tą samą na której TwEx siedzi).
b) Wpisałem to co kazano na tamtej stronie
c) Po stronie pieca wybrałem ADFa w ADFsenderze
d) Włożyłem do stacji w amidze inną dyskietkę (jakąś starą amigową, którą wykopałem z pudełka)
Cośtam zaczęło się przesyłać - przesyłało dobre dwie godziny - wszystko zakończyło się pomyślnie. Ale stacja w amidze nawet nie bzyknęła. Żadnej reakcji. Tamta dyskietka jak nie działała, tak nie działa. Oczywiście była odbezpieczona ;) .
Pomyślałem sobie - "aha! pewnie trzeba ją zformatować, żeby dała się nagrać!". Ale jak? Wrzuciłem na ta dyskietkę z TwinExpressem programik Xcopy, tam wybrałem fastformat - i wywala że w DF:0 nie ma dysku.
Nie wiem już za bardzo co mam zrobić

. Nie mam dyskietek z workbenchem, mam tylko A600, moja jedyna dyskietka która działa (i odpala coś na kształt systemu? nie znam się, wybaczcie) to ta z twinexpressem, którą kupiłem na allegro razem z kablem. Oprócz tego mam kilka sprawnych dyskietek z grami.
Jakieś pomysły? Co robię źle z tym ADFsenderem? Jak sprawić żeby to nagrało? Może potrzebuję ramdisku? Ale jak go stworzyć nie mając dyskietek z workbenchem?
Za wszelkie odpowiedzi będę wdzięczny, bo mi już ręce opadają ; .