[#1] Imagine 3D ... wersje
Jako tracer zaczynałem swoją przygodę jeszcze na A500 w programie Scenery Generator oraz Scenery Animator. Nie było to trace kreatywne, a raczej próba podziwiania co na podstawie ustawionych z grubsza parametrów wygeneruje komputer. Radość była wielka...

Po zakupie A4000 zachęcony kursami prowadzonymi bodaj w "Amigowcu" nabyłem robione jeszcze wówczas na ksero instrukcje do Imagine 3.0

Zacząłem jednak swoją przygodę na Imagine 2.9 no fpu jeszcze chyba na A500. Ten mój ulubiony program miał bardzo konfigurowany interface (choć dziwnie się go konfigurowało - jakby tekstowo) i doczekał wersji bodaj 5. I tu pytanie, bo słyszałem, że pojawiły się kaieś wersje rozwojowe (Amiga, PC?). Chyba na Amidze był RayStorm czytający obiekty i sceny Imagina. Działał pod WB w oknach. Ktoś wie coś więcej? Może była jakaś wersja kolejna Imagina?
[#2] Re: Imagine 3D ... wersje

@xtro, post #1

Ja mam wersję 5.13 (na pewno potrzebuje FPU).
[#3] Re: Imagine 3D ... wersje

@xtro, post #1

Ostatnie wersje były tylko dla zarejestrowanych użytkowników, doholowali do 5.19. Wersja 6 istnieje chyba tylko na zrzutach.
Na pewno warto w twoim przypadku zarejestrować się na forum Imagine, bo ono żyje (ostatnie prace z marca tego roku).
Bezpośredniego następcy nie ma, są programy czytające format IOB.
[#4] Re: Imagine 3D ... wersje

@adam_mierzwa, post #3

No proszę, czyli imaginowców nadal dostatek.

A wiecie może jaka była ostatnia wersja na Amigę kilku innych niekoniecznie graficznych softów:

- Lightwave (mam bodaj 5.1)
- Deluxe Paint (mam chyba 5)
- GVP DSS Digitakl sound studio (3)
- AudioLab 2? (nie mam wcale)
- ImageFX

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2017 12:43:34 przez xtro
[#5] Re: Imagine 3D ... wersje

@xtro, post #4

Nie wiem czy mam najnowsze ale u mnie wydląda to tak:
-Lightwave 5.00r
-Deluxe Paint 5.2
-GVP DSS+ 2.03
-AudioLab16R2
-ImageFX 4.5

Ma ktoś działającą wersję GVP DSS+ 3 ?

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2017 13:29:12 przez HanSolo
[#6] Re: Imagine 3D ... wersje

@HanSolo, post #5

Wszystkie te programy można znaleźć tu albo tu.

Na EAB w okienku "Number of hits returned" dobrze jest wpisać np:1000 gdy szuka się czegoś bardziej popularnego.

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2017 13:36:16 przez TechNineWonder
[#7] Re: Imagine 3D ... wersje

@HanSolo, post #5

Ma ktoś działającą wersję GVP DSS+ 3 ?

Kilka dni temu znalazłem ADF z taką wersją i o dziwo dobrze współpracującą z UAE i OS3.9.... da się obrabiać sample , a czy samplować to nie wiem. Sprawdzę jak przyjdzie sampler.

O... TUTEJ to było.

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2017 15:58:02 przez xtro
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem