kategoria: A1200
[#1] Jak pozbyć się tła w ikonkach
Hej.

Mam problem z wyglądem ikonek w WB 3.1. Udało mi się pozbyć obramowania ikon za pomocą "DontShowIconBorder" zawartym w BetterWB, ale pozostało mi szare tło wokół nich:

Podgląd

Korzystam z A1200, WB 3.1 od Cloato oraz ROM 3.x + BetterWB.
Próbuję sobie zmienić wygląd WB kierując się tym tutorialem, w którym Autor w ogóle nie adresuje tego problemu, bo go nie ma :)
Za pomocą pakietu NewIcons jestem w stanie sobie usunąć tło z podpisów ikon, ale tło na samych ikonach niestety pozostaje.
[#2] Re: Jak pozbyć się tła w ikonkach

@shirozuki, post #1

Chyba MCP mialo opcje wylaczenia tla icon.
[#3] Re: Jak pozbyć się tła w ikonkach

@shirozuki, post #1

NewiconPrefs -> transparency
[#4] Re: Jak pozbyć się tła w ikonkach

@cholok, post #3

Tak jak wspominałem to wyłącza tylko tło na napisach pod ikonkami. U mnie przynajmniej.
[#5] Re: Jak pozbyć się tła w ikonkach

@shirozuki, post #4

Od tła w napisach jest newiconsprefs -> text outline. Jeśli nie działa tak jak piszę tzn., że masz coś namieszane (np. podwójne patchowanie tych samych funkcji).
[#6] Re: Jak pozbyć się tła w ikonkach

@cholok, post #5

Nie działa.
Tylko od czego mogę mieć namieszane? Dla próby robiłem też NewIcons na czystym WB, bez BetterWB i w ogóle bez instalowania niczego i nie działała ta przezroczystość...

Edit: a tutorialu, który zalinkowałem Autor jeszcze przed instalacją NewIcons nie ma tego problemu. Dziwne.

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2017 10:09:20 przez shirozuki
[#7] Re: Jak pozbyć się tła w ikonkach

@shirozuki, post #6

On to robi na a600 a nie A1200.
Jest różnica , niewielka , ale jest szeroki uśmiech
[#8] Re: Jak pozbyć się tła w ikonkach

@shirozuki, post #6

Icon.library ma w pakiecie komendę do wyłączania zarówno tła pod ikoną jak i do kontrolowania obramowania podpisów. (nie pamiętam już, które i nie mam teraz dostępu do Amigi ale na pewno to siedzi w C:).
[#9] Re: Jak pozbyć się tła w ikonkach

@_arti, post #8

Obadam to dokładnie choć wydaje mi się, że NewIcons korzysta dokładnie z tych samych programów, co są w pakiecie icon.library, bo po instalacji NewIcons mam w systemowym C: te same programy, które znajdują się w paczke IconLib.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem