[#1] "Wyświetl wszystkie pliki", porządkowanie itp.
Witam,

Sorry jeśli taki temat już był, ale nie mogę się doszukać na forum :)

Czy istnieje jakiś program, nakładka, cokolwiek, który na zawsze włączy mi opcję "Wyświetl wszystkie pliki" oraz "Uporządkuj" (WB 3.1)? Miło byłoby też gdyby potrafił zapamiętywać od razu pozycję i rozmiar okien (albo ustalać ich defaultowy rozmiar).

Ustawianie wszystkiego dla każdego okna osobno to katorga...

[#2] Re: "Wyświetl wszystkie pliki", porządkowanie itp.

@AceMan, post #1

Jezeli uruchomisz funkcje "Wyswietl..." w glownym katalogu dysku/partycji i zapiszesz ustawienie to system (jak dobrze pamietam?) bedzie wyswietlal zawsze wszystkie pliki bez ikon. Co do reszty nasowa mi sie tylko reczne uprzadkowanie.

[#3] Re: "Wyświetl wszystkie pliki", porządkowanie itp.

@AceMan, post #1

Raczej ciężka sprawa. Nie wiem czy DOpus lub Scalos mają wbudowane mechanizmy, ale w gołym WB znam tylko jeden programik IconZ. Jest to hack na funkcję uporządkuj. Można też użyć metody czołgowej: doicon. On rekurencyjnie może ustawić wszystkie ikonki w partycji na odpowiednie parametry typu: show all, wymiary, typ itp. Jeśli chodzi o o katalogi można jeszcze ustawić odpowiednie parametry dla deficons, czyli w ikonce envarc:sys/drawer.info oraz disk.info.
[#4] Re: "Wyświetl wszystkie pliki", porządkowanie itp.

@AceMan, post #1

Czy istnieje jakiś program, nakładka, cokolwiek, który na zawsze włączy mi opcję "Wyświetl wszystkie pliki" oraz "Uporządkuj" (WB 3.1)? Miło byłoby też gdyby potrafił zapamiętywać od razu pozycję i rozmiar okien (albo ustalać ich defaultowy rozmiar).

Dopus Magellan.

[#5] Re: "Wyświetl wszystkie pliki", porządkowanie itp.

@Lokaty, post #2

Workbench 3.0 i 3.1 tak robią i już :)
Wyświetl , uporządkuj , zaznacz wszystkie , utrwal pozycję_wszystkiego (menu okno)
Oczywiście na otwartym oknie

[#6] Re: "Wyświetl wszystkie pliki", porządkowanie itp.

@Nowyizielony, post #5

Podepnę się z pytaniem odnośnie ikon pod WB 3.1. Chciałbym mieć na blacie Workbencha skrót do DP. Zrobiłem tak, że przeniosłem po prostu ikonę z folderu programu i wszystko działa ale tylko do ponownego uruchomienia Ami. Potem ikonka wraca do "szufladki" z zainstalowanym DP. Da się to jakoś zachować?
[#7] Re: "Wyświetl wszystkie pliki", porządkowanie itp.

@Schizo_, post #6

Musisz z górnego menu wybrać "snapszota" jak się nie mylę, to samo menu co wyciągałeś ikonkę, tam to powinno być, ikonka chyba musi być zaznaczona
[#8] Re: "Wyświetl wszystkie pliki", porządkowanie itp.

@Schizo_, post #6

Trzeba użyć opcji "Leave Out" z menu.
[#9] Re: "Wyświetl wszystkie pliki", porządkowanie itp.

@nogorg, post #8

@Schizo
Dokładnie jak mówi kolega Grogon.

Pamiętaj, że na Aminecie znajdziesz multum "uruchamiaczy" do programów, nawet takie bazujące na Windowsowym Starcie.

Workbench można rozbudowywać o szereg funkcji, dzięki jego elastyczności.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem