Wątek zamknięty
[#1] PRZEPRASZAM !!!.
Za moje zachowanie,poprostu chyba jestem konserwatysta jesli chodzi o ami i mam taki poglad ze amiga to amiga i powinna sie czyms roznic od pc czy innych komputerow.Mam taka nadzieje (mimo ze to matka glupich) ze amiga wyprodukuje jakis fajny komputerek niech to bedzie nawet amiga 1400 o 15 lat za pozno tylko zeby ten komputer byl orginalny i nawet niech to nie bedzie super hiper komputer niech to nawet ma kosci aaa,tylko niech bedzie w jakies rosadnej cenie.Tak zeby ja zwykly pasjonat amigi mogl sobie go kupic.A i co najwazniejszy zeby byl kompatabilny w dol.

Amiga 1200 Klasik Desktop/Hdd 1,3GB 2,5 cala/6Mb Ram/M-Tec 68030 33 Mhz/Cd-Rom/Siec PCMCIA ;)/Kick 3.0/Workbench 3.0/
[#2] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@SzaryWilk, post #1

Dobra ja przeprosiny przyjmuję tylko jedno ale... A O CÓŻ WOGÓLE CHODZI???
[#3] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@SzaryWilk, post #1

Więcej Amigi w Amidze!!11 ;) Tańczący banan

Ostatnia modyfikacja: 21.01.07 15:37
[#4] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@SzaryWilk, post #1

ze amiga wyprodukuje jakis fajny komputerek
Firma amiga niczego nie wyrodukuje - to prawie firma-kogucik .

tylko niech bedzie w jakies rosadnej cenie.
Jest/był taki komputer - A1 się zwie i kosztuje ok 4k zł - dla zwyklych fanatyków/pasjonatów to przystępna cena. ;)

.A i co najwazniejszy zeby byl kompatabilny w dol.

Jeśli chodzi ci o odpalanie amigowych gierek z fdd to jestem zdecydowanie przeciw.
Idąc takim tokiem rozumowania wszyscy mogą zacząć wymagać kompatybiności w dół aż do eniaca :)

[#5] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@SzaryWilk, post #1

HydePark piętro niżej :D

( prośba do kogoś kto jest w pobliżu: niech ktoś poda koledze sole trzeźwiące i chusteczkę na otarcie łez.) korona

[#6] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@SzaryWilk, post #1

...szacunek za odwage i pozdrownienia SzaryWilku :)

[#7] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@SzaryWilk, post #1

Czyms sie rozni.na zadnej starej czy nowej amidze(wlaczajac pegasosa) nie uruchomisz windosa natywnie,czy to ci wystarczy?
Kolejna sprawa,masz a1200 ktora jest sprzetem starym.Po co ci kolejny szrot z fdd i kompatybilny w dol?
minimig ma wyjsc,jestem przekonany ze go kupisz skoro chcesz nowego starocia.Daj znac jak juz kupisz,opowiedz o swoich doswiadczeniach z nim

Przepraszac nie masz za co.

[#8] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@AmiChris, post #7

Ojjjj!!! Z tym szrotem to przegiąłeś "maxymalnie" Myślisz, że jak masz Peceta który nazywa sie PEGASOS G3 to Ci wszystko wolno
Może pomyliłeś portal????

na drzewo!
[#9] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@AmiChris, post #7

Podejrzewam ,że teoretycznie można spaczować windows nt, aby chodził na pegu I (na dwójce raczej nie).
[#10] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@x3nU, post #9

jakbym chcial windows to bym se kupil peceta hahaha ja chce amige amige amige ludzie i nie wazne jaka ona bedzie hahahah byle byla to amiga roznila sie od pc i innych komputerow i nie chce klona,chce amige wyprodukowana przez firme amiga.Tak ze jak ktos mnie zapytac co mam za kompa to powiem nowa amige mam i nawet jak ten ktos b edzie mi pod niebiosa wychwala pc jak to on jest wspanialy jakie to mozna rzeczy robic ile to jest na niego gier i porogramow hahahah ja chce byc orginalny i miec nowa amige i tyle nic wiecej.
[#11] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@SzaryWilk, post #10

i nie chce bo o tym zapomnialem napisac linuxa tylko chce soczysty amiga os ktory nawet niech bedzie po chinsku,byleby tylko to byl system amigowy a nie opary na jakims innym systemie.
[#12] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@SzaryWilk, post #10

zrob teraz graba twojego systemu jestem ciekawy jak wyglada?

tutaj mozesz zrobic upload twojego obrazka - www.imageshack.us

Ostatnia modyfikacja: 21.01.07 18:08
[#13] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@SzaryWilk, post #11

a ja jestem ciut ciekawy ile ty wogole maszlat??

kurcze lekki zakret z ciebie

a dlaczego cie tak na amige wzielo? jak widze to chyba malo o niej wiesz i chyba od kilku tygodni cie to interesuje

wiesz co?

a nic :P

[#14] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@SzaryWilk, post #1

To brzmi naprawdę bardzo strasznie...
Z pewnością jeszcze straszniej, jeśli naprawdę wierzysz w to co piszesz...

[#15] Re: przepraszam

@mic, post #8

Ja też to powiem: Klasyk to szrot. A bez powerki i grafy - szrot do kwadratu.

P.S. Acha, oczywiście posiadam peceta o nazwie Amiga 1200.
[#16] Re: przepraszam

@recedent, post #15

mam 29 latek amige mialem kilka ladnych latek ale niestety wykoczyly mnie te wszystkie zawirowania z amiga,teraz znowu mam amige tylko ze klasik i marze o jakiejs amidze z firmy amiga,nie mowie zeby to byla amiga 1200 cos tam ale calkiem nowy komputer oparty na filozofi amigi.Moze napisze jak sobie ja wyobrazam,chociaz zdaje sobie sprawe ze sie naraze hahahah a ja lubie to robic.A wiec ok pisze wyobrazam sobie zeby ta amiga miala przyjazny procek co by go mozna bylo latwo programowac moze to byc nawet motorolka i wlasnie dlatego ze bylby taki procek to cala konstrukcja amigi opieralaby sie na kosciach specializowanych grafika muzyka itd mozna by bylo latwa ja rozbudowac to sie chyba samo przez sie rozumie ze musza byc standardowe sloty pci agp itp.Tylko jak juz wyzej pisalem to co najwazniejsze to czesci tego komputera ktore beda specializowane kosci stworzone przez amige albo zlecone przez firme amiga ale to co najwaznjiesze to zeby to byl koputer inny od pecetow klonow macow itd.P.S naprawde firma amiga molga by te wszystkie kokosy ktore zarobila na sprzedazy kubkow koszulek skarpetek itp przeznaczyc na stworzenie sprzetu co jest mozliwe gdzyz inne firmy to robia np elbox.
[#17] Re: PRZEPRASZAM !!!.

@MinisterQ, post #14

cześć,

Kolega SzW jest niezły.... Głosi hasła jakie były na topie w połowie lat 90' ubiegłego wieku. Chłopie gdybyś wtedy mówił takie rzeczy na pewno by Cię wzieli do jakiejś fanatycznej bojówki Amigowej. :P AMIGA RULEZ - PC SUXXX i takie tam...;) Ale nie tędy droga. Zapytaj kolegów na forum ;)

Pozdrawiam serdecznie,

mic

[#18] Re: przepraszam

@SzaryWilk, post #16

To niech kolega się zainteresuje A1, w końcu to jest Amiga ze wszystkimi niezbędnymi stickerami (mówię to naprawdę bez złośliwości) OK
[#19] Re: przepraszam

@SzaryWilk, post #16

Zarobione kokosy wydano już pewnie na ludzi przekładających papierki w biurze.
Proszę rozpatrzyć możliwość używania znaków przystankowych w wypowiedziach.
[#20] Re: przepraszam

@SzaryWilk, post #16

Wszystko to możliwe, oczywiście. Tylko tej hipotetycznej firmie Amiga potrzebny byłby na to jakiś... hmm... zilion dolarów. Trzeba by zakubkować i zaskarpetkować każdego człowieka na ziemi (już sobie wyobrażam aborygenów w amiskarpetkach). A Elbox może sobie zrobić kartę turbo, może nawet kartę turbo ze slotami rozszerzeń, ale układy specjalizowane, i to takie które mogłyby konkurować ze współczesnymi produktami znająch się przecież na rzeczy producentów kart rozszerzeń (a szczególnie kart graficznych)... marz dalej.

Podsumowując - jest na to szansa - jeśli Gates przemianuje swoją firmę na Amiga i następnego Xboxa nazwie "Amiga 1400"

[#21] Re: przepraszam

@x3nU, post #18

Niech kolega zainteresuje się komputerami z bplanu, jest to Amiga bez zbędnych stickerów. Przestań też pisać o firmie Amiga, bo to tylko kula u nogi.

[#22] Re: przepraszam

@SzaryWilk, post #16

Hahaahah.Poczekaj na PS3 hahahah. hah. hłe. błeh . hrrrrrrrrrr. tfu.

[#23] Re: przepraszam

@SzaryWilk, post #16

hahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahha hehehehehehehe hahahahahahah hehehehehe hahahahahahahahahahah hehehehehehe hehehehehehehe
hahahahahaha. Mam 32 lata hahahahaha.

[#24] Re: przepraszam

@il_capitano, post #23

mysle ze chyba znajdzie sie na calym swiecie z milion amigowcow, wiec sobie mysle ze gdyby ta kula u nogi wypuscila amige to by chyba mogla na tym zarobic.W sumie doszedlem do wniosku ze firma amiga mogla by te wszystkie firmy amigowe zebrac do kupy i zrobic jeden komp i jeden system a nie dzielic nas (nie wiem czy moge uzyc tego slowa) bo i tak srodowisko amigi jest niszowe.
[#25] Re: przepraszam

@Fazior, post #22

Hahaahah hahahah. hah. hłe. błeh . hrrrrrrrrrr. tfu.

Podobnie chciałem napisać, ale poniechałem bo już Kokos został upomniany (choć moim zdaniem niesłusznie...nie było w wypowiedzi żadnych przekleństw i chamstwa, tylko ironiczne zwrócenie uwagi). A bez takich ironicznych uwag, będą się mnożyć tego typu posty Sz.W co 0.5h, które można by ująć w kilku zdaniach i wysilając się w zdaniach zrozumiałych, a nie hahaha i total chaos-bigos...:/ Ludzka cierpliwość i szacunek wyczerpuje się, gdy czyta się takie coś nie od dzisiaj, tylko już jakiś czas. Rozumiem zachować kulturę i nie obrażać, przeklinać ale wobec takiej postawy wyrozumiałość się kończy (przynajmniej moja własna) :/
[#26] Re: przepraszam

@il_capitano, post #23

nawet gdyby wyszla kolejna "normalna" amiga o ktorej mowi SW to jaki by to mialo sens, przeciez nikt na to nie bedzie produkowal gier, programow itp jak ma to miejsce w przypadku PC czy konsol
a dla grupki entuzjastow nikt nie bedzie sie bawi w produkcje takiego sprzetu...
pozdr
[#27] Re: przepraszam

@Dave, post #25

mam 29 latek amige mialem kilka ladnych latek

nie tżepjam się, ale nigdy nie spotkałem amigowca (tymbardziej takiego co amigę miał kilka ładnych latek) co wyrażał się by tak lekkomyślnie (pomijając fanatyków) w ten sposób, jak ująłeś to w swoim o ile się nie mylę 1 poście na tym forum:

czego brakuje amidze zeby stala sie komputerem ktory moze rywalizowac z maciem a nawet pc ?.
[#28] Re: przepraszam

@SzaryWilk, post #16

To jest naprawdę denna prowokacja... Nie będziesz miał z tego zbyt dużo zabawy, serio... Skończ ten cyrk, i zajmij się czymś konstruktywnym. Proszę.

W przeciwnym wypadku każdy kolejny bzdurny wątek z Tobą w roli głównej będzie przeze mnie zamykany.

[#29] Re: przepraszam

@SzaryWilk, post #24

o ja cie piernicze

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem