[#24]
Re: Powtorka - MOD 2 WAVE
@Andrzej Drozd,
post #11
> szkoda tylko ze DB,
> nie lyka duzych (kilkumegabajtowych) sampli i obcina je podczas
> odtwarzania.
nie chciałem sciemniac i opisywac "z pamieci" eksperymentowania z dosc duzymi - kilkanascie mb - samplami (a1200, 32mb) , dlatego sprawdzilem digusia na dragonie (emulator jaki jest - kazdy wie, ale o "podrasowywanie" programów amigowych raczej podejrzewac go nie wypada ) . najwiekszy wav jaki mialem pod reka - 80 mb ( kawalek 8 minut, 44khz ,16bit stereo), 256 mb w emulowanej ami - "lyka" bez problemu, wiec problem opisany przez Ciebie no... dosc zastanwiajacy.
nie chce tutaj nikogo posadzac o brak podstawowej wiedzy jezeli chodzi o tracker'y i sposob w jaki te programy odtwarzaja sample ( ale tez naturalnie "ucinaja" ) i nie wiem dokladnie czy pisales o odtwarzaniu "z rćki", czy może z patternu poprzez play ? jeżeli z patternu, to być może małe niedopatrzenie podczas testów typu pćtla patternu ? ( to jedyne sensowne wytlumaczenie imho) jezeli natomiast ucina sampla granego "z rćki" ... nie mam pojecia czego to moze byc wina, ale dziwna sprawa naprawde.
jezeli jeszcze mozna wtracic dwa slowa odnosnie tematu watka (watku ?
:P ) to ja jednak polecalbym metode z rendem poprzez AHI i filesave. hipek, digus, wszystko jedno. zarowno jeden jak i drugi MOD'y odtwarza identycznie, chociaz za tym pierwszym przemawia dodatkowo np. możliwość kontroli separacji stereo. oczywiscie to moje zdanie , ale jezeli audiofile dostrzegaja pewne roznice , no to wiadomo... odtwarzac w tym "lepszejszym"
dop:
ps2. dajcie spokoj z tym winampem na pc ludziska - 1 kwietnia daleko ;] to jedyny chyba "player" na pc , ktorego nie nalezy uzywac . jest xmplay, modplug, deli... winampem mozna sobie demoscene.tv poogladac - w tej roli spelnia sie znakomicie ;]
Ostatnia modyfikacja: 26.01.07 05:52